Heraanleg Laaglandlaan fase 3

Begin maart is de aannemer gestart met de heraanleg van de Laaglandlaan tussen de Ringlaan en de Korte Bremstraat. De werkwijze is nagenoeg dezelfde als in de vorige fases. Na het opbreken van de rijweg plaatst de aannemer de nieuwe riolering. Vervolgens wordt de fundering in de rijweg gelegd. Daarna volgen de afbraak en heraanleg van voetpaden, fietspaden en parkeervakken. Tenslotte wordt de rijweg geasfalteerd.

Tijdens de werken is de straat in principe niet toegankelijk met de wagen. De annemer is niet aansprakelijk voor eventuele schade aan voertuigen. Garages en garageboxen blijven in de mate van het mogelijke toegankelijk.
Na de rioleringswerken zal er zo snel mogelijk een tijdelijk overreijdbare fundering worden aangelegd. Hou er echter rekening mee dat je woning gedurende een periode van enkele weken niet meer met de wagen bereikbaar is.
Voetpaden worden pas opgebroken als de overrijdbare verharding aangelegd is. De voetpaden blijven gedeeltelijk begaanbaar.
Omleidingen

Voor de hele duur van de werken blijven dezelfde omleidingen voorzien:

Voor het autoverkeer: omleiding via het Laar, Kapelsesteenweg, Bredabaan en Ringlaan.
Voor (brom)fietsers: omleiding via de Michiel de Swaenstraat, Hadewijchstraat, Alkstraat, Kwadeveldenplein, Gansstraat, Zilvermeeuwstraat en Kwadeveldenstraat.
Buslijn 33

Tijdens deze fase verdwijnen de haltes ‘Volkstuinlei’ en ‘Kwadevelden’ tijdelijk. De tijdelijke eindhalte van buslijn 33 is halte ‘Laaglandlaan’ ter hoogte van de Korte Bremstraat.

Huisvuil

Bewoners in de werfzone vragen we om het huisvuil aan te bieden op het einde van de werfzone. Andere bewoners kunnen het huisvuil voor de woning zetten op de vaste ophaaldag.

Rioolaansluiting

Vermits het rioolstelsel is overgedragen aan AWW-Aquafin wordt aan de huiseigenaar geen bijdrage voor het vernieuwen van de huisaansluiting gevraagd.
Nieuwe scheurvrije rioolbuizen verhinderen het doorsijpelen van vervuild rioolwater in de bodem. Omdat ook rioolwater niet langer in de buizen kan doordringen en zo afgevoerd kan worden, is het mogelijk dat het grondwater in de buurt na de plaatsing van de riolen stijgt. Het is belangrijk te controleren of de wanden en vloeren van uw kelder waterdicht zijn. Zoniet bestaat de kans dat u vocht in de kelder krijgt. Bent u zelf geen eigenaar, breng uw huisbaas dan tijdig van dit mogelijk probleem op de hoogte. De stad kan hiervoor niet aansprakelijk gesteld worden.
Tijdens de werken zal de rioolaansluiting tijdelijk onderbroken worden. Het afvalwater wordt dan afgevoerd via een open sleuf. Wij vragen u om rekening te houden met de arbeiders tijdens deze werken aan uw huisaansluiting.
Na de werken

De aannemer strooit zand op de voetpaden. Dit zand dient om de voegen tussen de stenen op te vullen. We vragen u om het zeker niet weg te vegen. We willen u er ook attent op maken dat de bestrating na de uitvoering van de werken vijf jaar lang niet opgebroken wmag worden. Alleen in uitzonderlijke gevallen krijgt u hiervoor toelating.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.