4 jaar cel

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft deze week Dave Annemans (33) uit Merksem veroordeeld tot vier jaar cel voor een zware vechtpartij. De man liet verstek gaan op zijn proces, waardoor de rechtbank zijn onmiddellijke aanhouding beval.

In de nacht van 31 december 2007 op 1 januari 2008 af was Dave op een nieuwjaarsfuif in Hangar 26 aan de Rijnkaai in Antwerpen gegaan. Hij kreeg het aan de stok met een andere bezoeker en gaf hem enkele klappen. Faik K. kwam tussenbeide en zou Annemans op zijn beurt geslagen hebben.

De beklaagde richtte daarop zijn woede op Faik K. en sloeg een fles stuk in zijn gezicht. Hij stampte en bewerkte hem met zijn vuisten, sleurde hem vervolgens naar buiten en gooide hem over de trapleuning naar beneden. Het slachtoffer liep een neus- en ribbreuk, een hersenvliesbloeding en zware kneuzingen op.

Het was niet de eerste keer dat Annemans met het gerecht in aanraking komt. Op 1 januari 2005 sloeg hij tijdens een vechtpartij met allochtonen in de Kribbestraat een man met een steen op het hoofd.

Op 16 februari 2007 had hij zijn vriendin na een ruzie vastgebonden en brutaal verkracht. Ook voor die feiten kreeg hij enkele jaren cel.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.