Antwerpse herten op pensioen in Natuurhulpcentrum Opglabbeek

Het Antwerpse stadsbestuur schenkt de damherten die er te veel zijn in het Nachtegalenpark en het Fort van Merksem aan het Natuurhulpcentrum van Opglabbeek. Twee maanden geleden wilde de stad de dieren nog verkopen aan een dierenhandelaar uit het Oost-Vlaamse Zottegem. Aan die actie zou de stad 40 euro voor een volwassen hert en 30 euro voor een kleintje overhouden. Het Nieuwsblad bracht aan het licht dat die handelaar eerder al in opspraak kwam: hij werd veroordeeld voor de handel in illegale vogels. De federale dierenwelzijnsinspectie nam er enkele maanden geleden ook nog drie rendieren en een Chinese waterree in beslag, omdat ze in te kleine stallen werden gehouden.

Het stadsbestuur zag van de verkoop af en zocht een nieuwe oplossing. Als het schepencollege vrijdag het licht op groen zet, worden ze gratis geschonken aan het Natuurhulpcentrum van Opglabbeek. Dat heeft ervaring in het opvangen en verzorgen van grote dieren en speciale vogels.

De stad schenkt het centrum 15 herten, waarvan 6 volwassen dieren en 9 kleintjes. De stad draait op voor de transportkosten en de dierenarts en in ruil belooft het Natuurhulpcentrum de herten een rustige en vooral diervriendelijke oude dag te bezorgen.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.