Start werken Terlindenhofstraat

Sinds deze week werkt een aannemer aan de heraanleg van de Terlindenhofstraat. Het stuk tussen Speelpleinstraat en Nieuwdreef krijgt een nieuwe riolering, een nieuwe rijweg en nieuwe fiets- en voetpaden. De heraanleg duurt tot eind oktober.

Om de hinder te beperken werkt de aannemer in verschillende fases:

  • Fase 1 (van 20 april tot begin juli 2009): heraanleg van het kruispunt met de Nieuwdreef en het stuk tussen Elf Novemberstraat en Speelpleinstraat.
  • Fase 2 (van augustus tot half september 2009): heraanleg van het stuk tussen Wuytslei en Van Roiestraat
  • Fase3 (van september tot einde oktober 2009): heraanleg van het laatste stuk tussen Van Roiestraat en Elf Novemberstraat

Fase één wordt volledig afgewerkt vooraleer aan fase twee te beginnen. Fase twee en fase drie kunnen gedeeltelijk in elkaar vloeien. Hierdoor zouden de werken eventueel sneller kunnen eindigen.

Verkeersomleidingen

Voor de hele duur van de werken zijn er omleidingen voorzien.Volg steeds de bewegwijzering

  • Voor het autoverkeer is er een omleidingslus voorzien. In de eerste fase loopt deze via Bredabaan, Houthulststraat, Laarsebaan, Rodeloopstraat, Terlindenhofstraat, Speelpleinstraat, Kroonplein en Dr.M. Timmermanslaan. In de volgende fasen is het kruispunt met de Nieuwdreef terug vrij en loopt de omleidingslus via Bredabaan, Nieuwdreef en zo verder als in de eerste fase.
  • Voor fietsers: tijdens de ganse duur van de werken loopt de omleiding via het doodlopend stukje Terlindenhofstraat, het Runcvoortpark en de Nieuwdreef.
  • Buslijn 28 rijdt in de eerste fase via Gildestaat, Constant De Jonghstraat, Houthulststraat en Laarsebaan. In omgekeerde richting is dat via de Kluizeveldenstraat, Stella Marisstraat en Gildestraat. Tijdens de volgend fases rijdt de bus terug door de Nieuwdreef.

Belangrijkste veranderingen

  • De nieuwe parkeerstroken bevinden zich afwisselend aan de linker- en rechterkant. Met deze ingreep hoopt men de snelheid van het autoverkeer te verminderen.
  • Verschillende veranderingen maken het kruispunt met de Nieuwdreef veiliger voor de voetgangers en fietsers. Zo komen er kortere oversteken en asverschuivingen. Ook de verblijfsruimte op de hoek vergroot en er komen nieuwe banken.
  • Op vraag van vele bewoners is onderzocht om de rijrichting in verschillende aanpalende straten te veranderen. Dit om de verkeerscirculatie in de buurt te verbeteren. Na de heraanleg verandert de rijrichting in de Wuytslei, in de Van Roiestraat en in de Elf Novemberstraat.
  • In tegenstelling tot het voorontwerp blijft het verkeerslicht aan de Annunciatenstraat behouden.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.