Vlaams kampioenschap

De organisatoren van het Vlaams kampioenschap in Merksem zijn ontgoocheld dat er weinig toppers present tekenen. Veel Vlamingen trokken afgelopen zaterdag naar Rabat en Halle. Maar er waren toch voldoende sterke deelnemers om een boeiende wedstrijd mee te maken. Frank Bollen werd de nieuwe Vlaamse kampioen over 5.000 meter. De Bilzenaar maakte er een ware solotocht van, die hij in 14:13:11 afrondde. Dieter Vanstreels, werd tweede met meer dan een halve ronde achterstand.

Verrassing bij het hoogspringen, waar Hannelore Desmet net als Hanne Van Hessche over 1,81 meter sprong maar op basis van de gemiste sprongen werd het voor de AVT-atlete zilver. Zilver was er ook voor verspringster Kim Van Hertem, die met een sprong van 5,80meter het goud moest laten aan Snetlana Bolshakova. In dit nummer werd Stefie Mievis vijfde met 5,55meter. Nog een zilveren plak was er voor Anne Claes in de hinkstap, die met 12,38meter tweede werd achter Jolien Van Brempt.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.