Ex-koppel moet high-tech kunstbenen afgeven

De 2 meisjes, Annelotte Rosseel (22) en Dana Wouters (26), die bijna een jaar geleden in een ongeval hun been verloren, moeten hun high-tech vervanging afgeven. De verzekeraar stelt de meisjes zelf verantwoordelijk voor het verkeersongeval waarin elk een been verloren. Ze ontvangen dan ook geen schadevergoeding.

Toen Annelotte Dana op 2 juni vorig jaar met haar bromfiets naar de rijschool reed.
Kwamen ze onder de wielen van een zware vrachtwagen met Portugese chauffeur terecht. Een dodehoekongeval met erg zware gevolgen. De meisjes verloren elk een been en Annelotte lag een maand in coma.

Het ongeval leek de twee vriendinnen nog te sterken om samen verder door het leven te gaan met hun handicap. Maar in het ziekenhuis leerde Dana een ander meisje kennen en liep de relatie met Annelotte op de klippen. Annelotte keerde terug naar West-Vlaanderen.

De revalidatie ging vrij goed, mede dankzij de C-Leg, een computergestuurd kunstbeen dat het stappen vergemakkelijkt en vallen haast onmogelijk maakt. Dankzij het elektronische systeem past de prothese zich automatisch aan aan de snelheid waarmee we stappen. Dana en Annelotte kregen zo’n C-Leg ter beschikking van het orthopedisch bedrijf Leunen, uit Deurne. Het was een serieuze stap vooruit, letterlijk en figuurlijk.

Sinds maandag hebben de meisjes hun high-tech kunstbeen ingeruild voor hun vroegere prothese. Binnenkort komt het dossier bij de Antwerpse politierechter.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.