Geen BBQ in Wildert

Een aantal jongeren namen het initiatief om in het park Wildert een barbecue te organiseren. Het initiatief kwam er na problemen tussen de hangjongeren en de buurtbewoners. Ze wilden op deze wijze hun maatschappelijk engagement en verantwoordelijkheid tonen. Maar het feestje gaat niet door, de lokale politie gaf een negatief advies. De barbecue wordt afgeblazen, maar de jongeren willen dit najaar alsnog een evenement organiseren.

Wanneer het idee kwam om een barbecue te organiseren, dienden de jongeren een aanvraag in bij Opsinjoren, de dienst voor buurtinitiatieven. Opsinjoren legde de aanvraag voor aan de lokale politiediensten, maar die gaf een negatief advies. In een park is het volgens het politiereglement namelijk verboden vuur te stoken. Enkel de burgemeester kan een uitzondering toestaan, maar de aanvraag is nooit zo ver geraakt.

Als alternatief stelde Opsinjoren een picknick voor. Maar door het negatieve advies van de politie hebben de hangjongeren intussen hun motivatie verloren. Het contact tussen de jongeren en de dienst voor buurtinitiatieven loopt ook een beetje troebel.

Jes vzw, een jongerenwerking die het project mee ondersteunt, gaat vandaag met de jongeren samenzitten en ze een hart onder de riem steken. Op dat ogenblik zal de organisatie met de jongeren overleggen over een nieuw evenement na de ramadan die in september plaatsvindt. Veel jongeren zijn immers van Turkse of Marokaanse origine.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.