Baseball Euro Qualifier Cadetten: België wint van Litouwen

De jonge Belgen zijn het tornooi op de best mogelijke manier begonnen : winst tegen Litouwen ! Polen en Groot Brittannië hadden de eer het tornooi te starten. Na een gelijkopgaand begin bam Polen in 5 innings de maat van de Britten : 14-4.
Na afloop was er een fel gesmaakte modeltraining van de Flanders Baseball Academy met talentvolle miniemen. Een homerun contest, open voor alle miniemen, sloot het middagprogramma af.

Met een korte, maar fel geapprecieerde openingsceremonie werd dan het tornooi officieel op gang geschoten. België begon zeer geconcentreerd aan de wedstrijd tegen Litouwen. Dit team was immers gezakt uit de prestigieuze A-poule en is erop gebrand zo snel mogelijk deze plaats terug in te nemen. Al snel kwam België op 1-0, onmiddellijk gevolgd door de eerste homerun van het tornooi, met 2 basen bezet : 4-0 ! Stelselmatig werd de voorsprong uitgebouwd tot 9-0 in de 5de inning. Net toen iedereen dacht dat de klus geklaard kon worden in 5 innings zorgden enkele hits van de Litouwers en foutjes van de Belgen er voor dat er 9-6 op het scorebord stond. Secuur verdedigend werk en knappe pitching zorgden er echter voor dat de eerste zege een feit was !

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.