Staking bij Initial Textiles

In de vestigingen van Initial Textiles in Hoogstraten en Merksem is maandag een spontane staking uitgebroken, zo werd vernomen van vakbondszijde. Bij het bedrijf lopen gesprekken over het schrappen van 199 banen. De voorbije weken werd een sociaal plan besproken. Maar afgelopen week kwam de directie bepaalde afspraken niet meer na. Toen dat aan de werknemers werd meegedeeld, legden deze spontaan het werk neer. De staking bleef beperkt tot de vestigingen in Hoogstraten en Merksem. Rond 13u gingen de werknemers weer aan het werk. Initial Textiles kondigde in juni aan dat 199 van de 1.341 banen mogelijk zouden verdwijnen. Onder meer de activiteiten in Vilvoorde en Merksem zouden overgebracht worden naar andere vestigingen.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.