Te weinig voedselpakketten

Buurthuis ’t Stroboertje heeft 80 aanvragen voor voedselpakketten, maar kan er niet meer dan 40 uitdelen. Het probleem ligt bij de Voedselbanken. Zij kunnen er niet meer leveren omdat ze er gewoon geen meer hebben. Door de crisis moeten in heel het land zo’n 5.000 extra pakketten worden voorzien.

De 9 Voedselbanken in het land verzamelen voedingswaren in. Deze krijgen ze van de Europese Unie, de industrie en de distributie. Vaak gaat het over overschotten of producten die bijna einde houdbaarheidsdatum zijn. Soms is er ook een inzamelactie, zoals jaarlijks bij Delhaize. Maar ook deze laatste deed het dit jaar beduidend minder dan normaal.

In 2008 zamelden de voedselbanken maar liefst 12.000 ton in. Men hoopt dit jaar evenveel te halen. Maar omdat er meer vraag is, voldoet het niet. Er is momenteel een stijging van 4,5 procent, van 110.000 naar 115.000.

1 comment on “Te weinig voedselpakketten

  1. jacks

    zijn er mensen die willen brainstormen naar een oplossing voor het tekort aan voedselpaketten in merksem?

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.