Merksemenaar nieuwe stadsdichter

Het Antwerpse stadsbestuur draagt Peter Holvoet-Hanssen voor aan de Gemeenteraad als vijfde Antwerpse stadsdichter voor de periode 2010 – 2011. De officiële aanstelling vindt plaats op Gedichtendag, 28 januari 2010. Dan neemt hij de fakkel over van Joke van Leeuwen. Peter werd geboren in Merksem, woonde 40 jaar in Deurne en momenteel woont hij te Berchem.

In het verleden kreeg hij reeds verschillende prijzen. Zijn eerste bundel ‘Dwangbuis van Houdini’ kreeg de Debuutprijs 1999. Zijn vierde bundel ‘Spinalonga’ ontving de driejaarlijkse Cultuurprijs van de Vlaamse Gemeenschap 2008.

Gedurende 2 jaar zal hij minimum 12 gedichten schrijven over wat er reilt en zeilt in Antwerpen.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.