Strijd om New York

Merksemnaar Marc Verhaegen was aanwezig bij presentatie van zijn nieuwste stripalbum ‘Strijd om New York’ bij Amerikaanse ambassadeur en minister Buitenlandse Zaken in Den Haag.

Op maandagochtend 16 november, werd de Engelse editie van ‘Strijd om New York’ gepresenteerd aan de Amerikaanse ambassadeur mevrouw Hartog Levin. Tekenaar Marc Verhaegen en scenarist Jan Kragt overhandigden het stripalbum tijdens de officiële viering in het kader van Dutch-American Heritage Day in den Haag.

Dezelfde middag nog ontving ook Minister Verhagen, uit handen van beide auteurs de Nederlandstalige editie van het stripalbum ‘Strijd om New York’ in aanwezigheid van groep 8 van basisschool De Wilgenhof uit Middelburg. De leerlingen bestudeerden aan de hand van het stripboek 4 eeuwen Nederlands-Amerikaanse betrekkingen. Zij brachten de minister daarvan verslag uit en zij spraken met hem over de band tussen beide landen en over het leven als minister van Buitenlandse Zaken.

In antwoord op vragen van de leerlingen legde Verhagen (Buitenlandse Zaken) uit dat Nederland op veel gebieden samenwerkt met de Amerikanen, dat hij president Obama heeft ontmoet en dat hij vorig jaar ongeveer 180 dagen in ’t buitenland was. En dat hij zich ooit had voorgenomen geschiedenisleraar te worden.

De strip ‘Strijd om New York’ volgt Henry Hudson bij zijn ontdekking van Manhattan en geeft een indringend beeld van de strijd om het bestaan van de eerste kolonisten. Het stripalbum, gemaakt door voormalig Suske & Wiske tekenaar Marc Verhaegen en scenarist Jan Kragt, gaat vergezeld van een lespakket. Alle basisscholen en middelbare scholen in Nederland krijgen een exemplaar van het boek. Het stripalbum is nu ook overal in Nederland te koop en bestelbaar bij de boekhandel en stripwinkels.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.