40 jaar Academie voor Mineralogie

De Academie voor Mineralogie (ACAM) vzw viert dit jaar zijn 40ste verjaardag. In het kader van dit jubileum organiseert ACAM de komende maanden twee tijdelijke tentoonstellingen met als thema ‘VERBORGEN SCHATTEN’.

 • Van 9 januari tot 31 maart 2010 worden in het Mineralogisch Museum – Fr. De l’Arbrelaan 12 – Merksem stukken tentoongesteld uit de verzamelingen van de leden. Bezoekers zijn welkom elke zaterdag van 13.30 uur tot 17.30 uur.
 • De tweede tentoonstelling loopt van 7 tot en met 21 maart 2010 in het Cultuurcentrum ‘Kasteel Bouckenborg’ – Bredabaan 561 – Merksem. Deze expositie is dagelijks geopend van 13 tot 17uur, maandag gesloten (scholen en groepen na afspraak op tel. 03 239 28 76 en 03 651 79 26). Hier worden schatten van onze planeet aarde getoond op een structureel verantwoorde wijze. Het daarvoor gebruikte materiaal is afkomstig uit de reserves van het Mineralogisch Museum. Anderzijds worden de gebruikte geologische termen fotografisch vertaald door leerlingen van het vijfde leerjaar en ondersteund met enkele videomontages.

Activiteiten tijdens de tentoonstelling:

 •  Zaterdag 13 maart:
  • open tot 23 uur, met om 20 uur een multimediapresentatie over vulkanisme door Eddy Van der Meersche.
 • Zaterdag 13 en 20 maart:
  • 11 uur: Het zout der aarde
  • 14 uur: Wat is er speciaal aan opaal?
  • 15.30 uur: Vertellingen over “stenen”. 
 • Zondag 7, 14 en 21 maart:
  • 13.30 uur: Is mijn steen wel echt?
  • 16 uur: Schatten in de Egyptische woestijn.
 • Slotactiviteit op zondag 21 maart :
  omstreeks 15 uur afsluiting tentoonstelling met koffie en koek.

Voor scholen en families is doorlopend een aantal doeactiviteiten voorzien: o.a. een geospel, welke mineralen gebruik ik in mijn huis, welke stenen vind ik waar op onze planeet.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.