Groene hart van Merksem

Sinds enige tijd werkt het district samen met de dienst ‘Stadsontwikkeling’ aan een nieuw masterplan rond het zogenoemde ‘groene hart’ van Merksem. Bedoeling is om het vele groen in het district meer tot uiting te laten komen.

Merksem is 825 hectare groot. En niet minder dant 275 hectare hiervan is groen. Een belangrijk deel daarvan ligt in het centrum. Denk maar aan het park met de vijver, waar onlangs de rozentuin werd omgevormd naar een speeltuin. En het voormalige speelpark. Maar er is bijvoorbeeld ook het park aan het Runcvoorthof.
“Met het masterplan willen we het groene hart van Merksem meer visualiseren”, vertelt districtsschepen voor groen Sonja De Meyer (CD&V) aan Het Nieuwsblad.

Bedoeling van het masterplan is om de parken beter aan elkaar te linken. Zo denkt men aan extra ingangen voor het Runcvoorthof. Van de begraafplaats in de Van Heybeeckstraat wil men al langer een begraafpark maken, logisch dat dit ook in het nieuwe plan zit.

Het druk bezochte geitenverblijf wordt verplaatst zodat het meer in de buurt van de nieuwe speeltuin ligt. Een andere aanpassing zou het weghalen van poorten en omheiningen zijn. Merksem is het enige district waar de parken nog gesloten worden.

Soms gaat het over kleine, anders weer over grotere ingrepen. Het zal alleszins wat geld kosten. Daarom werd er reeds 50.000 euro ingeschreven in de begroting van dit jaar.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.