werkzaamheden Deurnsebaan en Brug van den Azijn

Volgende week dinsdag, 13 april, start het Agentschap Wegen en Verkeer start met werkzaamheden op de Deurnsebaan (N130) en de Burgemeester Eduard Waghemansbrug (de Brug van den Azijn). Hoe lang de werken gaan duren is onduidelijk, het zal alleszins enkele maanden duren alvorens alles afgewerkt zal zijn. De rijbaan van de brug krijgt een nieuw wegdek. De voetpaden op de brug verdwijnen, er komt een breed fietspad in de plaats. Bedoeling is dat fietsers en voetgangers dit delen. In de Deurnsebaan wordt het wegdek vervangen en zullen ook de voetpaden worden heraangelegd. Aan beide zijden van de rijbaan komt een fietspad.

Richting Deurne wordt de brug al bij aanvang van de werken afgesloten voor autoverkeer. En vanaf 31 mei zal dit, gedurende een week, gebeuren voor het autoverkeer in beide richtingen. Voetgangers, fietsers en bromfietsers zullen geen hinder ondervinden tijdens de werkzaamheden.

In een tweede fase wordt de Deurnsebaan aangepakt. Afhankelijk van de snelheid van de werken aan de brug zou de tweede fase moeten starten op 7 juni.

Autoverkeer tussen de Straalstraat, Glasstraat en Bredabaan zal niet mogelijk zijn. Voor voetgangers, fietsers en bromfietsers blijft de doorgang gegarandeerd.

2 comments on “werkzaamheden Deurnsebaan en Brug van den Azijn

 1. robsm

  De officiele naam van deze brug is sinds enkele weken “brug van den Azijn”. Deze brug aan de Deurnsebaan heeft nooit de naam “brug burgemeester Eduard Waghemans” geheten. De brug van deze burgemeester (uit de Tuinwijk) heeft zijn naam gegeven aan de brug over de ring van Antwerpen op het einde van de Laaglandlaan. (gemeenteraad Antwerpen 30-01-1970)
  Op een bepaald ogenblik is er een plan van Merksem verschenen met daarop deze verkeerdelijke benaming op de verkeerde brug.

  Rob

 2. Living@dokske

  Wat nu gebeurd met de brug van den azijn zal in de toekomst ook gebeuren als de brug wordt afgebroken.
  Als men nu de verkeers ellende ziet op de Theunis brug en Bredabaan moet men er geen teken bij maken wat er zal gebeuren als dan de Theunisbrug een brug is van lokaal niveau en er dus minder auto’s over kunnen.
  Of moet men zeggen, gelukkig vraagt Europa de centjes terug die bedoeld waren voor de Theunisbrug wegens te lang wachten.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.