4 jaar cel voor homejacking

De Antwerpse strafrechter heeft maandag de 3 daders van een gewelddadige homejacking in Merksem veroordeeld. YM kreeg 4 jaar effectief, AET. 2 jaar en MA 3 jaar. AB werd vrijgesproken.

De feiten speelden zich op 7 december 2009 af in een woning aan de Grijsdijk. De zoon (15) van de bewoners werd ’s nachts gewekt door lawaai en zag 3 mannen rond zijn bed staan. Eén van hen drukte een pistool tegen zijn hoofd en vroeg waar de kluis was. 1 van de daders bleef bij de jongen. De andere 2 gingen naar de slaapkamer van de ouders. De vader verzette zich en werd vijftien keer met het pistool op het hoofd geslagen. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Ook zijn vrouw deelde in de klappen. De daders konden de inhoud van de kluis niet buitmaken, maar stalen wel gsm’s, een playstation en laptop.

De drie slachtoffers kregen 10.012 euro schadevergoeding toegekend. Dit is meer dan ze vroegen.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.