1e Provinciale, Nieuwmoer – Merksem SC 2-0

Merksem SC heeft het noorden weer gevonden

Merksem SC is er niet in geslaagd de pandoering van vorige week op Vosselaar (9-1) met een goed resultaat helemaal weg te poetsen, maar door een goede wedstrijd met veel inzet werd de nare smaak toch een beetje weggespoeld. Zeker in de eerste helft – met Abdoulay Demba voor het eerst in de basis – was Merksem lange tijd baas op het veld, maar ondanks enkele goede kansen voor Kalid Moussaoui en Hillary Chukwugbo was de eindstand na 45 minuten al bereikt: 2-0.

Vrije schop Khalid Moussaoui

Vooraf waren de fans er niet helemaal gerust in. Van Nieuwmoer was bekend dat ze al enkele seizoenen op rij meedoen in de bovenste regionen van 1e Provinciale en met een 9-1 nederlaag in de achterzak is een dergelijke ploeg niet direct de ideale tegenstander om de schaapjes weer op het droge te krijgen. De vrees van de supporters leek in minder dan een minuut na de aftrap helemaal terecht, want nog voor iedereen goed en wel zijn plaats langs de lijn gevonden had mocht Dennis Gys de bal uit zijn net gaan vissen. Slecht uitverdedigen leidde tot balverlies ter hoogte van de eigen backlijn en met een verdekt schot lieten de gastheren Gys kansloos: 1-0.

Zou Merksem weer overlopen worden?

Nee.

Vrijwel direct na de snelle openingsgoal greep Merksem onder aanvoering van een zeer sterk spelende Chukwugbo het initiatief en hield men Nieuwmoer een klein half uur op de eigen helft. Na een schitterende actie op links was het – uiteraard – Chukwugbo die het dichtst bij de gelijkmaker kwam, maar zijn schot raakte helaas slechts de paal.

De thuisploeg raakte daardoor een beetje de kluts kwijt en kwam door een goed functionerende Merksemse buitenspelval niet onder de druk uit. Toch was het Nieuwmoer dat weer wist te scoren. Terwijl alles in een geel shirt riep om een vrije schop voor Merksem vanwege een overtreding aan de eigen rechterkant ging het spel gewoon verder. De voorzet van Nieuwmoer was op maat en de afwerking – geheel vrij, midden voor de goal – was eenvoudig: 2-0. Het was een dreun voor de ploeg van Mick Wuyts, want de gelijkmaker was in die fase verdiend geweest.

Bij de thuisploeg keerde door het tweede doelpunt de rust terug en hoewel Moussaoui nog een dot van een kans miste was het Nieuwmoer dat de schermutselingen controleerde.

Hillary Chukwugbo

Na de pauze had Merksem uiteraard goede hoop dat men de wedstrijd nog zou kunnen draaien, maar toen Chukwugbo tegen zijn tweede – domme, want wegens mekkeren – gele kaart aanliep kon het resultaat eigenlijk al in de boeken. SC probeerde nog, maar Demba zat vanaf dan in de tas bij Jef van Aken en Ive Duerloo, en Moussaoui moest steeds van te ver komen om hem echt uit zijn isolement te verlossen.

Toch had trainer Wuyts voldoende aanknopingspunten gezien om tevreden te zijn en met vertrouwen vooruit te kijken. “We toonden de juiste mentaliteit na vorige week. Er werd gewerkt, er werd geknokt. Maar we maken nog te veel foutjes. Die moeten eruit. Die vroege tegengoal was een flinke opdoffer, maar daarna hebben we het toch goed overgepakt. We konden ze lang onder druk houden, maar omdat we niet scoorden moesten we uiteindelijk het gaspedaal wat lossen.”.

Over het debuut van Demba was Wuyts tevreden: “Het is uiteraard voor hem nog wat zoeken, maar hij heeft toch flitsen van zijn enorme potentieel laten zien.”

Volgende week (zondag) gaat het naar Wuustwezel. Een nieuwe dag, met nieuwe kansen.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.