Voetbal 1e Provinciale, Zondag 3 oktober: ’s Gravenwezel-Merksem SC

De overwinning van vorige week op Wuustwezel zorgde deze week tijdens de training voor een goede sfeer, wist trainer Micky Wuyts ons donderdag te vertellen. En dat willen wij geloven. Dat en het feit dat ’s Gravenwezel vorige week verloor van Vlimmeren laat Merksem met slechts één punt minder aan de aan de match van zondag beginnen. Een overwinning aan de Wijnegemsteenweg betekent dus dat men in de ranglijst over ’s Gravenwezel heen wipt en even niet meer naar beneden hoeft te kijken. “We moeten het van wedstrijd tot wedstrijd bekijken,” zegt Wuyts desondanks. “Blijven voortwerken en er elke week weer voor knokken. Het is in deze reeks nog steeds zo dat iedereen van iedereen kan winnen; Dat betekent dat het dicht opeen staat en je met een goede serie zo maar ineens van boven kan staan.Met een slechte serie ook zo weer helemaal van onder.”

En dat laatste is natuurlijk niet de bedoeling, maar zeker wel een mogelijkheid met de komende twee moeilijke verplaatsingen op het programma. Maar Wuyts heeft ook gezien dat de ploeg wekelijks groeit. Tegen Nieuwmoer werd er bij vlagen goed gevoetbald, maar was het nog niet genoeg voor een goed resultaat. Tegen Wuustwezel was het karakter wat het team toonde wel voldoende, al moest de coach bijna zelf op het plein gaan staan om zijn team naar de overwinning te roepen. “Maar ik had dat de week ervoor ook gezegd: als zij elkaar niet coachen en helpen zal ik het moeten doen.” En dus zat hij zondag niet op de bank, maar stond hij halverwege de eigen helft zijn verdedigers toe te schreeuwen wanneer ze moesten uitstappen en omschakelen. “Als ik dat heel het seizoen moet blijven doen, dan is dat maar zo.”

Zondag mist Merksem de nog steeds gekwetste Vervecken en Van Campfort en de vorige week geblesseerd geraakte Marahmet en Falchu. Wel weer van de partij is Abdullay Demba, die steeds beter zijn draai begint te vinden. “Hij heeft vorig seizoen natuurlijk weinig wedstrijden gespeeld en mist ritme. Dat duurt even. Op training en ook in de wedstrijden heeft hij zijn enorme potentieel al getoond. Maar ik denk dat we de echte Demba pas na de winterstop zullen gaan zien,” aldus Wuyts tot slot.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.