’s Gravenwezel-K Merksem SC 2-2

In een warm en zonnig ’s Gravenwezel speelde de 1e ploeg van Merksem vanmiddag een uur lang zeer goed, maar verzaakte men ruim afstand te nemen van ’s Gravenwezel. Dat brak het team van Micky Wuyts in het laatste half uur bijna nog op, al had Merksem ook zelf in de extra tijd nog kansen om alsnog de volle winst te pakken. Met 2-2 was uiteindelijk bijna iedereen content.

Vooraf werd rekening gehouden met een soortgelijke wedstrijd als vorige week op Wuustwezel. Toen stond SC 80 minuten met de rug tegen de muur nadat het vroeg in de wedstrijd op 0-1 was gekomen. Maar met Chukwugbo terug in de voorste linie en Amoo centraal op het middenveld ging Merksem vanmiddag vanaf de aftrap op zoek naar een doelpunt. De thuisploeg kwam er, zonder echt grote kansen toe te staan, niet aan te pas.

Ondanks het Merksemse overwicht was het echter toch ’s Gravenwezel dat de score opende. Jan Somers mocht in de 21e minuut met de bal aan de voet door de Merksemse defensie slalommen en rondde zijn actie vanaf de rand van de backlijn met een droge schuiver prima af: 1-0.

Aan het beeld van de wedstrijd veranderde dat niets. Merksem bleef baas en zag dat in de 35e minuut beloond. Chukwugbo bediende Demba, Hans De Wachter vloerde de Malinees, en de toegekende strafschop werd door de Merksemse centrumspits zelf omgezet: 1-1. Iets eerder hadden de Merksemse supporters overigens ook al om een penalty geschreeuwd toen Khalid Moussaoui binnen de grote rechthoek onderuit ging, maar de arbiter wilde er op dat moment niets van weten.

Ondanks 45 minuten Merksems overwicht gingen de ploegen met 1-1 de rust in.

Toen Demba direct na de pauze met een prima kopbal 1-2 op het scorebord zette leek SC op weg naar een overwinning, maar de tweede Merksemse goal betekende ook meteen het einde van het overwicht van de bezoekers. De Merksemse aanvallers verzaakten hun verdedigende taken waardoor Amoo en Beyens keer op keer met een numerieke meerderheid te maken kregen. Toch was het uiteindelijk een dood spelmoment waaruit ’s Gravenwezel zijn twee doelpunt scoorde: Wim Van Achteren kopte raak vanuit een iets te gemakkelijk weggegeven hoekschop.

In het laatste kwart van de wedstrijd kon het beide kanten op. Miles Vissers, Demba en Moussaoui hadden echter het vizier niet op scherp staan of treuzelden te lang met afwerken, waardoor het uiteindelijk bleef bij een puntendeling.

Coach Wuyts was na afloop niet ontevreden over het spel van zijn ploeg, maar zag ook dat er nog veel te verbeteren is. “Vooral de heren van voor moeten zich realiseren dat ook zij een defensieve taak hebben. Ze kunnen wel reclameren dat de defensie te gemakkelijk ballen binnenlaat, maar dat komt ook voor een groot deel omdat zij zelf niet terugverdedigen. Maar goed, het gaat elke week een stukje beter. Als we nu nog meer leren om als ploeg te denken zullen we wedstrijden als deze wellicht in ons voordeel kunnen beslissen.”

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.