Zondag 10 oktober 15u00: Vlimmeren – K Merksem SC

Iedereen die de K Merksem SC al een tijdje volgt zal de wedstrijd Vlimmeren-Merksem SC van 4 februari 2007 nog op het netvlies gebrand hebben staan. Liefst vier rode kaarten kreeg SC te slikken in een wedstrijd die het pas na de derde rode kaart uit handen gaf (2-0). Men beëindigde de wedstrijd met 7 spelers op het veld en – wat erger was – de nederlaag betekende de vrijwel zekere nekslag voor een ploeg die op dat moment streed tegen degradatie.

Kijken we naar de andere recente ontmoetingen dan kunnen we niet anders dan concluderen dat Vlimmeren sowieso een beetje het zwart beest is van Merksem SC:

 • Seizoen 2001/2002 – 2e provinciale A
  • 7/10/2001 Vlimmeren – KMSC 2 – 0
  • 6/04/2002 KMSC – Vlimmeren 0 – 1
 • Seizoen 2002/2003 – 2e provinciale A
  • 27/10/2002 Vlimmeren – KMSC 1 – 0
  • 10/02/2003 KMSC – Vlimmeren 0 – 3
 • Seizoen 2006/2007 – 1e Provinciale
  • 08/10/2006 KMSC – Vlimmeren 2 – 3
  • 04/02/2007 Vlimmeren – KMSC 2 – 0

Zes wedstrijden, zes nederlagen – in deze eeuw; Merksem speelt niet zo graag tegen Vlimmeren. Coach Mick Wuyts denkt dat dat nu echter niet meer meespeelt: “Van de laatste ontmoeting met Vlimmeren is alleen Khalid Moussaoui nog over. Van de nieuwe spelers zullen er echt wel jongens bij zijn die met een andere club wel al eens van Vlimmeren hebben gewonnen.” Voor de trouwe Merksemse aanhang zal het nu echter ook voor hun ploeg wel eens positief mogen eindigen tegen de zwart-witten.

Een blik op de ranglijst leert ons echter dat dat verre van evident is. Vlimmeren doet het goed in deze openingsfase van het seizoen, al kwam het vorige week op eigen veld niet verder dan 1-1 tegen het laaggeplaatste Houtvenne (op 17 oktober tegenstander van Merksem in de Rode Loop). Maar dat bewijst wat coach Wuyts nu al weken herhaalt: in deze reeks kan iedereen van iedereen winnen. Merksem dus ook van Vlimmeren.

Gezien het vertoonde spel van de laatste weken is een goed resultaat ook zeker niet uitgesloten. Goed, Merksem mist Vervecken, Van Campfort, Falschu en Mersat door kwetsuren en Segun Shabi vanwege zijn derde gele kaart op ’s Gravenwezel, maar de selectie is vooralsnog breed genoeg om dat op te vangen. Amoo toonde zich vorige week een waardige vervanger van Mersat en kan, indien hij gedisciplineerd zijn opdracht blijft uitvoeren, uitgroeien tot een van de sterkhouders van de ploeg. De voorste linie is met Moussaoui, Demba en Chukwugbo op volle kracht en de defensie liet in de laatste twee wedstrijden veel minder steken vallen dan bijvoorbeeld tegen Schoten en Vosselaar.

Wuyts heeft dat uiteraard ook gezien, maar weet dat het belangrijkste is dat Merksem regelmatig punten blijft pakken. “Het zit nog steeds dicht bij elkaar en mogelijke degradatie zal bij veel ploegen in deze reeks het hele seizoen blijven meespelen. Het kan voor iedereen op elk moment tegenslagen. Maar ik heb een heel deel van onze tegenstanders in deze reeks al gezien. Wij hoeven voor geen van die ploegen onder te doen. Tot nu toe hebben we dat nog te weinig laten zien. Het mag in deze reeks iets harder van de arbiters. Maar daar zouden ze nu aan gewend moeten zijn.”

De verplaatsing naar Vlimmeren moet dus niet gezien worden als een moeilijke trip naar een ploeg waar SC de laatste jaren altijd van verliest, maar als een kans om te bevestigen wat de vaste volgers al enkele weken zien. En dat is dat het steeds beter gaat. “Maar laten we vooral niet te snel voldaan zijn,” aldus Wuyts tot besluit.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.