Zondag 9 januari 2011, 14u30, voetbal 1e Provinciale: K Merksem SC-KV Vosselaar

“Zo boos heb ik de trainer nog nooit gezien”

Wanneer de spelers en supporters van K Merksem SC naar het programma van het komende weekeinde kijken zal het een beetje pijn doen in de geel-blauwe harten: Vosselaar… ai… De gedachten zullen teruggaan naar die zondagmiddag in september. Kort na de aftrap brak er een enorme stortbui los en toen het hemelwater gevallen was en de nazomerzon de vrede predikte stond er 3-0 op het scorebord. Er waren 20 minuten gespeeld. Vanaf dat moment ging bij Merksem SC alles mis wat er bij een voetbalploeg mis kan gaan en was het na 90 minuten 9-1.

De ploeg van coaches Mick Wuyts, Charles Joris en Erik Heirmans heeft zich sindsdien herpakt, maar het lek is nog niet helemaal boven. In de tweede seizoenshelft zal er nog serieus gebikkeld moeten worden om aan het einde van de rit op een veilige plaats te staan en niet weer na één seizoen 1e Provinciale de trap af te moeten.

Als we even terugkijken naar hoe het Merksem verging voor Koning Winter de competitie in de ijskast zette zien we een magere 1 op 9 in duels tegen Rapid Leest, Wilrijk en Schoten. Door de massa’s sneeuw werd er in de tussentijd ook nauwelijks getraind. Gisteren was er gelukkig wel een volledige training en hetgeen de heren van de 1e ploeg op de mat legden leek coach Wuyts niet altijd even goed te bevallen, getuige zijn stevige woede-uitbarsting toen de inzet van zijn spelers hem niet beviel. Na afloop in de kantine zag Yorgo Vanhove nog steeds een beetje bleek rond de neus. “Zo boos heb ik de trainer nog nooit gezien,” kreunde de middenvelder.

“Ja, ik vond het veel te laks. Ze moeten goed beseffen dat ze zondag iets recht te zetten hebben. Als ze dat zondag tegen Vosselaar willen doen zullen ze uit een ander vaatje dan vanavond tijdens de training moeten tappen,” verklaarde Wuyts zijn boosheid.

Dat de ploeg uit een ander vaatje kan tappen is duidelijk, want naast de scholierenvertoning op Vosselaar was er ook de schitterende overwinning op Merksplas en de geweldige wedstrijd op Arendonk; wedstrijden waarin SC toonde wel degelijk over een vechtersmentaliteit en teamgeest te beschikken. “Maar we kunnen geen constante in de prestaties brengen,” verzucht Mick Wuyts. “We zijn dit seizoen vertrokken vanuit een bepaalde filosofie betreffende het spel dat we willen brengen. Maar als dan blijkt dat de dragende spelers niet het gewenste niveau kunnen brengen blijf je zoeken.”

Voor komende zondag – zonder de afwezigen Ken Beyens, Sven Dedoncker en Gregory van Overmeiren (hopelijk terug in februari) – eist de coach echter maar één ding: “Scherpte, en wel 100%. Niemand kijkt ervan op wanneer Merksem van Vosselaar verliest. Maar als je tegen Vosselaar geen 100% inzet kunt tonen tegen wie dan wel?”

Op dat moment meldt ook keeperstrainer Erik Heirmans zich in het gesprek en legt met een korte zinsnede uit hoe spelers in zijn tijd dergelijke wedstrijden speelden: “Wij aten het gras op!”.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.