Voetbal 1e Provinciale: K Merksem SC-Rapid Leest 2-1

Eindronde komt in zicht…

Met een 2-1 overwinning op Rapid Leest bereikte de 1e ploeg van K Merksem SC zondagmiddag in het Jef Mermansstadion twee dingen. Ten eerste werd ervoor gezorgd dat men vrijwel zeker gevrijwaard blijft van degradatie in het eerste seizoen in 1e Provinciale. En daarnaast zorgde men ervoor dat er in het slot van het seizoen een paar heel smakelijke kersen op de taart gelegd kunnen worden in de vorm van een plaats in de eindronde. Zoals de zaken er nu voor staan zal het waarschijnlijk zo zijn dat de nummers drie en vier van de reeks een eindronde spelen, samen met twee van de drie periodekampioenen. Daarbij moet opgemerkt worden dat Merksem ook nog steeds kans maakt op de winst in de derde periode, maar hoe dat precies in elkaar steekt zullen we in een later artikel nog eens precies uit de doeken doen.

Yorgo Van Hove (8) wordt belaagd door Sven Redolfi

De voorstelling in het Jef Mermansstadion zat vanmiddag niet zo vol vuur als we de laatste weken van Merksem gewend waren. In een kwistig schijnend voorjaarszonnetje was de thuisploeg weliswaar de betere ploeg, maar het tempo lag te laag om de goed georganiseerde verdediging van Rapid Leest met al te grote problemen te confronteren. Daarbij moest men steeds bedacht zijn op de tegenstoten van Leest middels de levensgevaarlijke Sven Redolfi.

De kansjes die Merksem wel kreeg kwamen er voornamelijk in de vorm van niet al te precies geplaatste schoten vanuit de tweede lijn en een enkele goede voorzet vanaf de flank. Zowel Abdullay Demba als Miles Vissers kwamen echter geen moment echt los van hun vaste bewakers en de spaarzame keren dat ze dat wel voor elkaar kregen stond het vizier niet op scherp of wierp de doelman van Leest, Ken Vanhalle roet in het eten.

Na een half uur Merksems veldoverwicht viel het doelpunt geheel tegen de verhoudingen in aan de andere kant. Redolfi werd op de rechterkant weggestuurd door Nils Breuer, linksachter Segun Shabi durfde vanwege het gevaar voor een rode kaart – hij was de laatste verdediger – niet al te hard in te grijpen, waarna de rappe nummer 9 van Leest het vanaf een meter of 20 koelbloedig afrondde met een geplaatst schot in de verre hoek. De onverdiende goal van de bezoekers kwam hard aan bij de thuisploeg, die tot aan het rustsignaal even van de leg was.

Na de pauze veranderde er niet veel aan het beeld van de wedstrijd. Merksem bleef rustig op zoek naar opening in de vijandelijke defensie, maar vond die slechts bij hoge uitzondering. Kort nadat Sacha Vervecken een domme gele kaart pakte, door na een forse charge op Breuer tegen de arbiter te blijven mekkeren, was er dan toch ineens de gelijkmaker. Vanhove geraakte tot bij de achterlijn en plaatste een prima voorzet op het hoofd van Mersad Karahmet. Diens kopstoot was niet doeltreffend, maar het wegwerken van de defensie van Leest was onvoldoende, waarna Miles Vissers van net buiten de kleine backlijn eenvoudig de gelijkmaker kon binnentikken.

Leest-doelman Ken Vanhalle onderschept een voorzet van Khalid Moussaoui voor de aanstormende Abdullay Demba (12) en Miles Vissers

Een dubbele wissel van coach Mick Wuyts – Ken Beyens en Gregory Van Overmeire voor Sacha Vervecken en Yorgo Vanhove – gaf Merksem daarna nieuwe offensieve impulsen, maar desondanks was het Leest dat het dichtst bij een treffer kwam. Een door Redolfi gedevieerde voorzet kon door doelman Glenn Dejonghe ternauwernood tegen de lat gewerkt worden, waarna Shabi op de doellijn kon wegwerken. Aan de andere kant verdween een vrije trap van Khalid Moussaoui een half metertje naast de kruising.

Op een moment dat iedereen met een bittere bijsmaak genoegen leek te moeten nemen met een gelijkspel flakkerde de Merksemse hoop nog even op toen Liam Goossens diep in de blessuretijd nog een hoekschop wist te versieren. De linksachter legde die corner vervolgens precies op het hoofd van Abdullay Demba, die met een slim duwtje zijn bewaker uitschakelde en de bal aan de eerste paal onhoudbaar achter Vanhalle kopte. Het was de achtste overwinning met slechts een doelpunt verschil voor Merksem dit seizoen, en de derde keer dat Abdullay Demba in extremis nog een winnende treffer uit de hoge hoed toverde.

Vrije trap van Khalid Moussaoui zal een half metertje naast de kruising gaan

Een prachtige serie van negen wedstrijden zonder nederlaag en 23 op 27 punten zetten Merksem nu op de 7e plaats met 40 punten uit 25 matchen en slechts vijf punten achterstand op lijstaanvoerder Vosselaar (4-2 winst op Houtvenne vandaag). Er zijn nog vijf wedstrijden te spelen en welk resultaat die vijf wedstrijden aan het eind van de rit tot gevolg hebben zal afhankelijk zijn van hoeveel goesting de Merksemse matadoren nog hebben om straks, eind april een heel mooi feestje te kunnen vieren.

Waar is dat feestje…?

AP

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.