Daan Weigand (Groenendaal TTC) Federaal Kampioen Tafeltennis

Op het federaal enkelkampioenschap van Sporta Federatie Tafeltennis, op 15 mei 2011, heeft Daan Weigand van Groenendaal TTC de finale gewonnen in de reeks van de niet geklasseerde spelers.

Enkele weken geleden won je in de NG reeks de provinciale enkelkampioenschappen van Sporta Federatie Tafeltennis en kon je je plaatsen voor de federale kampioenschappen. Hoe zijn die verlopen?

Daan Weigand: “Er waren drie poules van vijf. Ik was vrij slecht begonnen, kon mijn niveau en concentratie niet halen, zelfs een match verloren tegen een vrij zwakke NG die verder alles heeft verloren, maar uiteindelijk ervoor gekozen dan maar niet aan te vallen en de anderen de fouten te laten maken. Zo heb ik de andere drie matchen gewonnen, en werd ik 1e van de poule op onderling resultaat.

Daarna kwartfinale tegen iemand van Nodo (Peter Van De Wiel; volgend seizoen E6), waarin ik langzaam in mijn spel kwam, ook door het betere spel van de tegenstander. Ik won 3-1.

In de halve finale had ik een tegenstander van Sint Anthonius (Mario Devos; volgend seizoen E6), een linkshandige met een serieuze forehand spin tegen wie ik eindelijk echt in mijn spel kwam. Zware match, uiteindelijk 3-1 gewonnen.

In de finale speelde ik tegen Nick Van Camp van Beerse (volgend seizoen E2). Ook zijn forehand was heel sterk, en hij was een terechte finalist, maar na vier spannende sets won ik toch 3-1.

Kortom: ik heb er hard voor moeten werken, maar het resultaat is er dan ook! Ik ben tevreden!”

Vorige week werd Daan ook al Kampioen van Merksem, dus hij is aan een fantastische reeks bezig op het einde van zijn eerste seizoen bij Groenendaal TTC.

Meer info over Groenendaal TTC vind je op hun site : http://home.scarlet.be/ttc.groenendaal/

WH

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.