Tot 4 jaar cel voor 3 cannabisplantages

De Antwerpse strafrechter heeft de Nederlander Mesut K. (27) veroordeeld tot 4 jaar cel en 22.000 euro boete omdat hij 3 cannabisplantages had met in totaal 3.200 plantjes. De rechtbank verklaarde een vermogensvoordeel van ruim 376.000 euro verbeurd. 3 medewerkers kregen 3 jaar cel, al dan niet deels met uitstel.

De politie kreeg eind 2009 informatie die leidde naar een cannabisplantage met 700 planten in een pand aan de Toekomstlaan in Merksem. Het werd gehuurd door de bvba Mura, waarvan Mesut K. zaakvoerder was.

Een maand later werd na een nieuwe tip een tweede plantage ontdekt in een loods aan de Vaartkaai in Merksem. Ook die werd door de bvba Mura gehuurd. In drie kweekruimtes stonden bijna 1.500 planten. De Turk Talip S. (55) werd geklist bij het naar buiten komen en de Nederlanders Salih K. (36) en Cemil C. (35) waren binnen aan het werk.

Een huiszoeking bij de bvba Mura leverde nog een huurovereenkomst op van een pand aan de Tweemontstraat in Deurne. Daar werden nog eens 1.000 cannabisplanten aangetroffen. Mesut K. ontkende iedere betrokkenheid bij de plantage en beweerde dat iemand anders met zijn gestolen identiteitskaart de panden gehuurd had. De verhuurfirma herkende hem echter op foto.

Mesut K. en Talip S. lieten verstek gaan op hun proces en de rechtbank beval dan ook hun onmiddellijke aanhouding.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.