Oorlogsgedenkteken begraafplaats beschermd

Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Geert Bourgeois (N-VA) heeft de voorlopige bescherming van een aantal oorlogsgedenktekens van WO I en WO II ondertekend. Ook het monument op de begraafplaats aan de Van Heybeeckstraat is hierbij. De selectie van gedenktekens gebeurde op basis van hun artistieke, historische en/of sociaalculturele waarde. In de provincie Antwerpen zullen er 19 oorlogsgedenktekens beschermd worden.

Naast dat van Merksem worden in de regio ook het monument op het Dr. Roosensplein in Brasschaat, het gedenkteken op de begraafplaats Silsburg in Deurne en dat aan de Hooftvunderlei in Deurne beschermd. Er zijn ook monumenten in Antwerpen, Wilrijk en Berchem die mee op de lijst staan.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.