Herdenking Herman Wijns

Zaterdag 26 mei 2012 wordt de sterfdag van Herman Wijns herdacht. De jonge misdienaar uit Merksem stierf in 1941 op 10-jarige leeftijd. Nog alle dagen vinden mensen troost en hulp bij zijn graf en op zijn voorspraak. De herdenking wordt georganiseerd door de vzw Vrienden van Herman Wijns.

Het herdenkingsprogramma begint om 10 uur met een processie vanaf de begraafplaats Van Heybeeckstraat en gaat richting de St-Bartholomeus kerk waar om 11 u de Eucharistie plaats vind. Daarna is men welkom voor een broodjes maaltijd in het St-Eduardus instituut of voor een bezoek aan het herinnering huisje, Van Heybeeckstraat 23 te Merksem.

Om 14u30 volgt een Rozenhoedje aan het graf. en om 15u30 is er een voorstelling van de DVD over het leven van Herman, met originele foto’s en ingesproken door zijn vader.

Voor het zover is viert de vzw op 15 maart nog de verjaardag van Herman Wijns. Er is een samenkomst om 15u aan het graf voor het bidden van een rozenhoedje, opgeluisterd door het Chrisko koor.

Natuurlijk gaan ook de gewone herdenkingen door, zo is er elke eerste vrijdag van de maand om 10u een gebedsmoment aan het graf. En elke derde dinsdag van de maand is er om 20u een gebedsmoment in het herinneringshuis.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.