Besparingen bij De Lijn kunnen ook gevolgen hebben voor Merksem

De hoge brandstofprijzen en de crisis zorgen ervoor dat De Lijn moet besparen. Die besparingen zullen ongetwijfeld gevolgen hebben voor personeel en reizigers, al is op dit moment nog niet duidelijk in welke mate. Bij de chauffeurs zit de schrik er alvast goed in, zij vrezen een ontslaggolf.

Een mogelijk verminderde dienstverlening zou niet zo leuk zijn voor de Merksemse gebruikers. Tram 3 is niet voor niets de drukste lijn van het land en ook de gebruikers van de Merksemse bussen weten dat ze, zeker in de spits, vaak moeten vechten voor een zitplaats. Minder trams en bussen zou dit zeker niet bevorderen.

Nochtans zou de herstructurering ook positieve gevolgen kunnnen hebben voor Merksem. Er is namelijk sprake van lijnen die van traject zouden veranderen. Zo spreekt men over Lijn 2, die van de Kioskplaats niet langer naar Linkeroever, maar richting Merksem zou rijden en dan overlappen met andere lijnen. De nog niet zo oude Lijn 6 (Luchtbal – Olympiade) zou misschien verdwijnen.

Meer informatie rond de besparingen is er momenteel nog niet, het zal dus nog even afwachten zijn alvorens we in Merksem winst of verlies kunnen opmeten. Momenteel bekijkt De Lijn alle opties en zijn er communicatierondes met de betrokken gemeenten. Eind deze maand of begin volgende hoopt men meer duidelijkheid te hebben rond de besparingen.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.