Nieuwe vergunning voor Media Markt

Media Markt aan de Bredabaan heeft van het Interministerieel Comité voor de Distributie een nieuwe socio-economische vergunning gekregen. Deze vergunning werd begin februari nog vernietigd door de Raad van State na klachten van de gemeente Brasschaat en Unizo. Zij haalden de verkeerssituatie aan de winkel aan als probleempunt. De winkel bleef echter de hele tijd open. Minister Johan Vande Lanotte (SP.a) vermeldt in het door hem ondertekende besluit van de nieuwe vergunning een aantal voorwaarden.

Media Markt moet zorgen voor een betere regeling van de verkeersstromen op haar terrein. Indien nodig moeten ze hier parkeerwachters voor inzetten. Er wordt ook een duidelijke wegmarkeringen gevraagd om zo de situatie voor alle weggebruikers veiliger maken.

Eerlijk is eerlijk, sinds de zaak voor de Raad van State kwam, heeft Media Markt op eigen initiatief al heel wat maatregelen genomen inzake de circulatie op het terrein en de uitbreiding van de parking. De winkelketen Media Markt, Banden Donckers, de gemeenten Brasschaat en Schoten en het Agentschap Wegen en Verkeer bereikten onlangs al een overeenkomst over de aanpassing van de bestaande uitrit op de Bredabaan, vlak voor de brug van de E 19. De kosten hiervan zullen door Media Markt worden gedragen.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.