Minder straf voor moordpoging na beroep

Het Antwerpse hof van beroep heeft Jimmy Driessens (23) uit Merksem en Glenn Woestenborghs (21) uit Deurne veroordeeld tot 12 jaar cel voor de moordpoging op een 16-jarige jongen. In eerste aanleg hadden ze nog 14 en 10 jaar gekregen. .

Het slachtoffer woonde in bij Jimmy, maar die was bang dat dit zijn drugshandel in gevaar zou brengen. Daarom sprak hij met zijn compaan drugsdealer Glenn af om de jongen te vermoorden. Verschillende plannen werden bekeken, zo wou men de jongen doodschieten en dan begraven of verzwaard met een steen in het water werd gegooid. Uiteindelijk namen ze de jongen in de nacht van 15 op 16 september 2010 mee naar het Fort van Merksem. Daar sloeg Jimmy hem meermaals met een honkbalknuppel op het hoofd. Ze lieten de jongen voor dood achter en verdeelden zijn bezittingen.

Maar de jongen overleefde en werd de volgende ochtend door een wanderlaar gevonden. Zwaargewond werd hij afgevoerd. Hij lag 2 weken in een coma, is blijvend 20 procent arbeidsongeschikt en kan nauwelijks nog eten en praten.

Jimmy Driessens betwistte zijn schuld niet. Glenn Woestenborghs probeerde de feiten te verdraaien en zij dat hij op het moment zelf van gedachte was veranderd en niet langer wilde mee doen. Het hof ging echter niet mee in deze denkwijze aangezien Glenn op het moment zelf de handschoenen en de knuppel aan Jimmy overhandigd had en dat hij daardoor actief zijn medewerking had verleend.

Jimmy Driessens is een telg uit het zogenaamde ‘ypsilonfamilie’, het Merksemse gezin met 16 kinderen waarvan de voornaam telkens eindigt op een y.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.