Bewoners Leiebos protesteren tegen asfaltverwerking naast hun deur

Sinds geruime tijd is men in Brasschaat de Bredabaan aan het heraanleggen. Het verwerken van het oude asfalt gebeurt in Merksem op de strook tussen het Leiebos en het Fortje. De bewoners van het Leiebos hebben er best begrip voor dat dit nodig is, maar ze vragen zich af waarom dit net naast hun gebouw moet gebeuren. Vooral tijdens de droge dagen is er, buiten het lawaai, enorm veel stofhinder.

Er zijn nochtans alternatieven, zo had men de werf aan de overkant van de Bredabaan kunnen plaatsen. Tussen Winkelstap en Carrefour. Dat dit nu nog zou gebeuren lijkt natuurlijk onwaarschijnlijk. Daarom vragen de bewoners de nodige acties om de hinder tot een minimum te herleiden. Ook vraagt men om de terreinen in de toekomst niet meer voor deze activiteiten te gebruiken. Dit omwille van de locatie net tussen woonzone en natuurgebied in.

In de loop van de week houden de inwoners een petitie waarna ze hiermee naar de districtsverantwoordelijken stappen. Het Stroboerke sprak al met Koen De Cock (districtschepen – CD&V), die zich blijkbaar ook ergert aan de feiten, maar nog niet op de hoogte was van de concrete verzuchtingen van de bewoners: “Die grote steenhopen en de activiteiten errond zijn al een tijdje een doorn in mijn oog. Het is AWV (Vlaams gewest) dat de Bredabaan naar Brasschaat heraanlegt en deze terreinen zijn ook hun eigendom, vandaar dat deze gebruikt worden. Dit wil echter niet zeggen dat daar hinderlijke activiteiten mogen plaatsvinden. Ik zal mij informeren over hoelang dit nog zou duren en of de aannemer geen beschermende maatregelen kan nemen. Maar hoe vlugger ze daar weg zijn, hoe liever ik het heb.”

Meer foto’s

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.