6 jaar voor moordpoging buurman

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft vrijdag een man (43) uit Merksem bij verstek veroordeeld tot 6 jaar cel voor de moordpoging op zijn buurman en voor slagen aan een minderjarige. De rechters bevalen zijn onmiddellijke aanhouding.

Er waren in het appartementsgebouw al lange tijd spanningen tussen de beklaagde en de overige bewoners vanwege de overlast die hij veroorzaakte. Op 12 april dacht de man dat zijn buurman tomaten tegen zijn voordeur had gegooid. De politie bemiddelde, slaagde erin om hem te kalmeren en vertrok. Maar de agenten waren amper weg, of er liep al een nieuwe melding binnen.

De beklaagde, die zich door de politie in de steek gelaten voelde, had zijn buurman minstens 6 steken toegediend met een krasnaald. Het ging om een naald die door etsers en kunstenaars gebruikt wordt. Het slachtoffer werd gestoken in de buik, de borst, het been, de arm en ter hoogte van het oog. De steken waren een 2-tal centimeter diep, maar er werden geen vitale organen geraakt.

De beklaagde verklaarde dat hij het recht in eigen handen had genomen, omdat de “instanties” hun werk niet gedaan hadden. Enkele weken daarvoor had hij zijn bovenbuurjongen verwond aan de arm met een mes. Ook zijn zusjes werden door de man lastig gevallen en ge├â┬»ntimideerd.

De beklaagde woont intussen niet meer in het gebouw en zou dakloos zijn. De neergestoken buurman kreeg een provisionele schadevergoeding van 2.500 euro toegekend.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.