Geen verkiezingsborden?

Normaal gezien zou u ze dit jaar weer hier en daar zien opduiken, de verkiezingsborden. De houten borden geven de politieke partijen de kans om naar hartelust affiches te plakken. Maar de kans bestaat dat de borden er dit jaar niet meer bij zullen zijn.

In de Coreliokranten laat Gilber Verstraelen (sp.a), districtsvoorzitter van Merksem, weten dat hij deze borden liever niet meer ziet verschijnen. “Het is een smerigheid. Die borden zijn toch achterhaald in een tijd met zoveel aandacht voor ecologie?”

Het districtsbestuur vindt dat er de dag van vandaag wel betere manieren zijn om campagne te voeren, die minder vervuilend zijn. Bovendien zijn de aanplakborden ook nog eens een obstakel voor blinden, slechtzienden en andere mensen met een handicap.

Hiermee is Merksem het eerste district dat zich officieel kant tegen de aanplakborden, maar deze visie wordt ook elders gedragen. Merksem wil overleggen met de andere districten en tot een gemeenschappelijke standpunt komen. Daarna kan men aan het stadsbestuur vragen om de borden niet meer te plaatsen.

Het is dus nog even afwachten of het zo ver zal komen. Het idee vindt bijval, maar met de verkiezingsborden kunnen ook nieuwe kandidaten zich bij het grotere publiek bekent maken en het is ook een vorm van ‘folklore’.

Het gaat in dit geval enkel om de borden op de openbare weg die door de stad geplaatst worden. Affiches aan ramen of borden op privé-eigendom blijven natuurlijk mogelijk.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.