Diefstalle​n in het woon-zorgc​entrum RVT Sint Bartholome​us

De ouders van een bewoonster van het RVT Sint Bartholomeus in Merksem klagen omtrent verschillende diefstallen. De veiligheid komt in het gedrang aangezien iedereen zonder enige vorm van controle het gebouw kan betreden. De administratieve dienst en de verpleging en de verzorging, zijn op de hoogte van dit probleem, maar men staat compleet machteloos.

De ouders van een 34 jarige vrouw in het RVT zijn de problemen beu en klagen deze aan bij de directie.

Eerst en vooral is er het feit dat hun dochter van 34 in een home zit. De dame is coma patiente,maar door het tekort aan nursing homes werd ze geplaatst in het betreffende RVT, als jonge vrouw tussen bejaarden. Een spijtig geval, maar niet van belang voor de klachten die de ouders hebben.

Sedert geruime tijd stellen zij vast dat er allerhande zaken verdwijnen uit de kamer van hun dochter. Ze is minimaal bewust, kan niet praten, zit in een rolstoel, is dus een gewillig slachtoffer. Maar in de wandelgangen hoort men dat ook de andere bewoners regelmatig zaken zoals geld en portefeuilles kwijt zijn.

Het blijkt uit een rondvraag in het RVT en aan familieleden van residenten, dat de diefstallen toenemen, en er geen gevolg gegeven wordt of kan gegeven worden, aan de oplopende klachten.

Er is ook geen enkele controle aan de ingangen van dit RVT, geen bewaking, geen toezichthouders, alle deuren staan open voor iedereen van 9 u ’s morgens tot 21.00 u ’s avonds. Iedereen loopt vrij binnen en buiten door de tuin, en de inkom, zonder dat er zich ooit maar iemand afvraagt wie je bent en wat je er komt doen.

De residenten lopen daardoor ook gevaar. Momenteel zijn het enkel diefstallen, maar het zou niet de eerste keer zijn dat een diefstal uit de hand loopt en er zijn in het verleden in soorgelijke instellingen reeds andere zaken gebeurt.

Op zich is er hoop aangezien er plannen zijn voor een nieuwbouw in 2014, maar zover is het nog niet. Maar een poging om nu iets te ondernemen blijft uit.

Donderdag werd er aangifte gedaan bij de politie en was er een positief gesprek met de Security Consultant van het OCMW. Bedoeling is nu dat ook anderen klacht indienen zodat er een dossier kan opgemaakt worden. Hoe dikker het dossier, hoe sneller er een oplossing volgt, en de dief (ven) kunnen gevat worden

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.