Schipper uit Merksem aangehouden na verboden nachtelijke vaart

In Nederland heeft het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) dinsdag een schipper (50) uit Merksem aangehouden omdat hij verdacht wordt van het opmaken en gebruiken van een vals ladingdocument en een vals vaartijdenboek. Maandag 9 juli controleerde de Waterpolitie van het KLPD op de Bergse Maas een opvarende tanker met gasolie. Volgens het ladingdocument was het schip onderweg van Rotterdam naar Maastricht en had het schip op zondag 8 juli in de Rotterdamse Botlek een nieuwe lading gekregen.

De Waterpolitie had echter gezien dat het schip op dat tijdstip in Dordrecht lag te lossen. Met een kopie van het ladingdocument op zak verliet de Waterpolitie het schip en startte een nader onderzoek. Toen bleek al snel dat de tanker nooit bij genoemd bedrijf in de Botlek had geladen en dat het ladingdocument een formulier was dat al enkele jaren geleden niet meer gebruikt werd.

Dinsdag 10 juli omstreeks 12u werd de schipper in Maasbracht aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Daar verklaarde hij dat hij een oud ladingdocument vals had ingevuld en gebruikt om te verdoezelen dat hij ’s nachts had gevaren. Dit mocht namelijk niet omdat hij geen B-bemanning en ook geen tachograaf had. Ook het vaartijdenboek was daarom vals ingevuld. Na verhoor is de schipper weer op vrije voeten gesteld

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.