48ste Internationaal Antwerps Atletiekgala

Atletiekpiste De Rode Loop mag op zaterdag 25 augustus het kruim van de Belgische en internationale atletiekwereld verwelkomen.

Enkele weken na de Olympische spelen in Londen organiseert OLSE Merksem Atletiek Club, in samenwerking met de stad Antwerpen, het 48ste Internationaal Antwerps Atletiekgala op de piste van sportcentrum De Rode Loop in Merksem. Het gala is de ideale gelegenheid om verschillende Belgische toppers en internationale topatleten uit ruim 25 landen aan het werk te zien.

Om 13 uur wordt er gestart met een voorprogramma voor de jeugd (7-12 jaar). Een hoogtepunt wordt ongetwijfeld het internationale hoofdprogramma bij zowel de vrouwen als de mannen. Verschillende Olympische deelnemers en Belgische kampioenen en een aantal nationale kampioenen vanuit andere landen hebben ondertussen hun aanwezigheid op het gala bevestigd. Daarnaast zullen onze lokale atleten, die ondersteund worden door het topsportfonds van de stad Antwerpen, strijden voor de eretitel van beste Antwerpse atleet in een uiterst sterk internationaal deelnemersveld.

In het verleden hebben een aantal wereldtoppers de Merksemse piste al met een bezoek vereerd, waardoor de meetingrecords op zeer hoog niveau staan. De organisatoren voorzien dan ook een extra uitdaging voor de deelnemende atleten. Zij ontvangen een bijkomende premie bij de verbetering van de stadionrecords.

Programma
13 uur: voorprogramma jeugd
14.30 uur: internationaal voorprogramma
16 uur: internationaal hoofdprogramma
20 uur: nationaal programma
Inkom: 5 euro (gratis voor -16-jarigen)

Bron antwerpen.be

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.