Veel podiumplaatsen voor OLSE atleten

Afgelopen weekend haalde de OLSE-ers verschillende podiumplaatsen:

  • Tijdens het 39ste Dilbeekse meerkampen weekend stond Olse atlete Annelies Holthof op de deelnemers-lijst. Ze behaalde een zilveren medaille.
   Annelies begon haar meerkamp met een mindere prestatie op de 100m horden. In de 4de en laatste reeks liep ze met een lichte tegenwind (-0.3) naar 16”34, een tijd die haar 673 punten opleverde. Bij haar tweede proef, het hoog-springen, benaderde ze haar persoonlijke record (1m47) van 2011. Nu wipte ze over 1m45, goed voor 566 punten.
   Bij haar eerste werpproef van deze meerkamp, kogel, verbeterde ze haar persoonlijk record met 1cm naar 9m10. Een prestatie waar-voor ze 471 punten kreeg. Tot slot van de eerste dag liep Annelies een sterke 200m. Haar 27”00 leverde Annelies 711 punten op. Hiermee stond ze met 2421 punten op een gedeelte derde plaats na de eerste dag.
   Tijdens de tweede dag begon Annelies met verspringen (5m04). Haar prestatie leverde deze keer 570 punten op. Tijdens het speerwerpen, de voorlaatste proef van deze meerkamp, behaalde ze 23m91. Deze prestatie goed voor 362 punten.
   Tot slot van deze meerkamp werd de dubbele baanronde gelopen. Annelies liep als tweede na 2’24”70 over de aankomstmeet. Voor deze 800m tijd kreeg ze 761 Punten. Haar bijeengesprokkelde punten leverden een totaal op van 4114 punten en de tweede plaats bij de juniors dames eindrangschikking.
  • Zondagnamiddag vond er in Brasschaat een open meeting plaats, gevolgd door het Provinciaal Kampioenschap. Ilse Bosmans won een bronzen medaille op de 10.000 meter. Het was haar debuut op deze afstand. De verschillende Olse-ers die meededen haalden goede tijden en meer dan één persoonlijk record werd scherper gesteld.
  • Regen van podiumplaatsen voor Olse atleten op Molse Nacht van de Vriendschap:
   • Bij de cadetten meisjes liep Dante Blockx bij een meewind van maar liefst 4.2 m/s naar een snelle 13.38, slechts 8 honderdsten boven haar persoonlijk record en meteen goed voor de derde plek.
   • Bij de cadetten jongens deed Vincent Ducene het nog 1 plaatsje beter, hij pakte de 2de plaats in een nieuw persoonlijk record van 12.37! Helaas blies de wind iets te hard in het voordeel (2.1 m/s) waardoor deze tijd net niet gehomologeerd kon worden.
   • Seniore Lauranne Pauwels liep bij een nipt toegelaten meewind van 1.9m/s naar haar beste tijd dit seizoen, 12.76, meteen goed voor de derde plaats bij de AC dames.
   • Yahnick Lossie cruisde bij de AC heren onbedreigd naar de overwinning en zette met 11.05 zijn 2de beste seizoenstijd neer. Enkel op de eigen Olse piste liep hij reeds sneller.
   • Lauranne en Yahnick startten later die avond ook nog op de 200m, waar ze allebei naar de overwinning spurtten. Lauranne deed dit, net als op de 100m, in een nieuwe seizoensbeste van 26.23. Yahnick moest het zonder echte concurrentie stellen en rijfde zijn 1ste plaats binnen in 22.54.
   • Nog meer podia volgden er in het hoog- en het polsstokspringen. Cadette Céline Bruyndoncx ging voor de dubbel. Zij behaalde met een sprong over 2m04 een knappe 2de plaats met de polsstok en wipte daarna ook nog over 1m45 in het hoogspringen, goed voor een gedeelde 3plaats. Vincent Ducene haalde een Persoonlijk Record van 1m75 in het hoogspringen en behaalde hiermee de overwinning bij de cadetten jongens. Met deze prestatie schuift hij eveneens een plaatsje op in de Top 10 aller tijden, waar hij nu een gedeelde 4de plaats bekleedt. Lode Deckers, eveneens cadet, wist in het polsstokspringen 2m24 te overschrijden.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.