Diefstal in café – verdachte opgepakt

Gisterenavond, om 18.20 uur, had de cafébaas van café Bart, Sint-Bartholomeusstraat 9A in Merksem, slechts enkele klanten in het café. Toen hij zijn laptop wilde opstarten vroeg hij even aan één van die klanten om op het café te letten terwijl hij een kabel ging halen. Die klant zat aan de toog.

Toen de cafébaas even later terug kwam vertrok de klant uit het café. Omdat die zijn glas bier niet had leeggedronken vond de café-uitbater dit toch wat vreemd. Op dat ogenblik stelde hij dan vast dat zijn portefeuille op de toog lag vlakbij de plaats waar tevoren de klant zat. Die portefeuille lag daarvoor op een andere plaats, helemaal aan de andere kant van de toog. Uit de portefeuille was het geld verdwenen. Hij verdacht de klant die net vertrokken was. De politie werd verwittigd. Een vriend van de cafébaas deed ook nazicht in de andere cafés in de buurt.

De politie kon de verdachte aantreffen in een ander café op de Bredabaan. Toen hij de politie zag probeerde de 51-jarige verdachte een aantal bankbiljetten weg te moffelen. Dat bedrag kwam overeen met het gestolen bedrag, ook wat de coupures betreft. De verdachte werd ter plaatse gearresteerd en overgebracht naar het politiekantoor.

Bron Lokale Politie Antwerpen

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.