Einde werken Sint-Franciscusplein

De heraanleg van het Sint-Franciscusplein verloopt vlot. De werken naderen hun eindpunt. Vanaf 20 december is er terug verkeer mogelijk op het plein en in de zijstraten. Om sluipverkeer in de woonstraten te ontmoedigen, wijzigt de verkeerssituatie in een aantal zijstraten van het Sint-Franciscusplein. Deze maatregel kadert in het wijkcirculatieplan Merksem centrum.

Na de kerstvakantie zal het plein volledig afgewerkt worden. Voor fietsers blijft de situatie zoals voorheen, maar voor het gemotoriseerd verkeer niet.

 • Sint-Franciscusplein
  Om de veiligheid van alle pleingebruikers te verhogen, is er geen doorgaand verkeer meer mogelijk over het plein. Het autoverkeer wordt vanuit de Van Heybeeckstraat naar de Weggestraat geleid en omgekeerd. Aan de andere zijde van het plein komen de auto’s vanuit de Elfnovemberstraat en kunnen ze ofwel naar de Annuntiatenstraat ofwel naar de Jaak De Boekstraat. De parking op het plein is bereikbaar via de Weggestraat.
 • Annuntiatenstraat
  De rijrichting in de Annuntiatenstraat wijzigt. Het verkeer rijdt van het Sint-Franciscusplein naar de Terlindenhofstraat.
 • Elfnovemberstraat
  De rijrichting in de Elfnovemberstraat wijzigt. Het verkeer rijdt van de Terlindenhofstraat naar het Sint-Franciscusplein.
 • Terlindenhofstraat
  De rijrichting in de Terlindenhofstraat wijzigt enkel tussen de Annuntiatenstraat en de Elfnovemberstraat. Dit om sluipverkeer te ontmoedigen. Het verkeer rijdt van de Annuntiatenstraat naar de Elfnovemberstraat. In het stuk Terlindenhofstraat van de Elfnovemberstraat tot aan de Nieuwdreef blijft de huidige rijrichting gelden.
 • Van Aertselaerstraat
  De rijrichting in de Van Aertselaerstraat werd reeds gewijzigd. Het verkeer blijft rijden van de Terlindenhofstraat naar de Bredabaan.

 

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.