Cultuurprijs voor Merksems Artiesten Kafé

Het MAK (Merksems Artiesten Kafé) is dit jaar de winnaar van de cultuurprijs van Merksem. Deze prijs werd vandaag voor de tweede maal uitgereikt in kasteel Bouckenborgh. De prijs is een initiatief van het districtsbestuur in samenwerking met de cultuurraad. Met deze prijs worden alle culturele verenigingen en initiatieven in het district positief aangemoedigd.

Er waren 3 initiatieven genomineerd:

1) Het MAK: Merksem Artiesten Kafe
Het MAK geeft een laagdrempelige toegang tot diverse strekkingen in de kunst, in de multiculturele wijk MerksemDok. Door het gebruik van beeld, muziek en literatuur krijg je een omvangrijk beeld van kunststromingen. Celle Van Haverbeke brengt cultuur altijd net iets anders. Zijn passie en enthousiasme werken aanstekelijk waardoor mensen worden aangezet altijd weer iets nieuws te leren kennen.

2) Het NMKT: Nieuw Merksems Kamertheater
Het NMKT creëert een kwalitatieve artistieke podiumplek voor het amateurtheater in Merksem, ontwikkelt ruimte voor repetitie, productie en presentatie, brengt verschillende theatergezelschappen bij elkaar in een werking, ontwikkelt theaterexpertise in Merksem, beheert en investeert op een dynamische manier in het gebouw waarin het gevestigd is, met respect voor de eigenheid van dit cultuurpatrimonium en heeft een groot publieksbereik op jaarbasis, een enorme verdienste! Maar vooral het enthousiasme en de dynamische inzet waarmee Hans Pauwels en zijn ploeg deze werking verder uitbouwen, verdient een culturele pluim. Zij leveren fantastisch werk! Die mensen houden het theaterzaaltje open en zorgen er voor dat er tijdens het theaterseizoen bijna elk weekend een amateurgezelschap op de planken staat.

3) Hilde Germijns: initiatiefneemster feest op het vernieuwde St Franciscusplein
Zij heeft bij de opening van het vernieuwde St Franciscusplein ervoor gezorgd dat het echt feest op het plein was. Dit nieuwe initiatief om op het plein de bewoners van Merksem terug samen een gezellige sfeer te geven in samenwerking met de winkeliers is lovenswaardig. Hilde zal ervoor zorgen dat er regelmatig dergelijke evenementen op het plein komen.

DSC00330Uiteindelijk kreeg het MAK (Merksem Artiesten Kafe) de meeste stemmen achter zijn naam. De jury besliste unaniem om de cultuurprijs 2013 aan het Mak toe te kennen. Het enthousiasme van Celle Van Haverbeke om verschillende kunststromingen en culturen toegankelijk te maken werkt heel verruimend. Tijdens het Mak staat ontmoeting centraal, waarbij nieuwe inzichten en de kijk op cultuur heel overtuigend worden gebracht.

Het kunstwerk (foto) dat overhandigd zal worden aan de winnaar werd gemaakt door de Merksemse kunstenaar Edwin Geets.

 

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.