Merksem ontvangt dit weekend de 23ste Europacup Torbal

Tijdens de IBSA Europese Beker Torbal voor Landskampioenen Dames en Heren strijden de landskampioenen en de vorige winnaars van de Europese Cup twee dagen voor de Eurocup 2013. Er nemen 15 teams uit 6landen deel. Iedereen kan gratis komen kijken in sporthal Sint-Eduardus in Merksem.

Torbal is een sport voor mensen met een visuele handicap. Elk team bestaat uit drie veldspelers. Met een onderhandse worp tracht men de rinkelbal, een bal met een belletje erin, in het doel van de tegenstander te rollen. De tegenpartij probeert de bal op het gehoor te lokaliseren en uit het doel te weren door met het lichaam het doel af te schermen. Een filmpje is te bekijken op http://vimeo.com/77785424.

Praktisch

  • ·         zaterdag 9 november van 9.30 tot 18 uur: voorrondes
  • ·         zondag 10 november van 9.30 tot 13.30 uur: voorrondes en finales
  • ·         sporthal Sint-Eduardus, Broeder Frederikstraat 3, 2170 Merksem

Alle informatie staat op www.eurotorballcup2013.be.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.