Politieman vat handtasdief in zijn vrije tijd

Een politieman heeft zaterdag 15 maart rond 23.30 uur in zijn vrije tijd kunnen voorkomen dat een caféklant aan de haal ging met de handtas van een andere caféklant. De feiten speelden zich af in een café aan de Groenendaallaan. Een klant had de serveerster gealarmeerd omdat ze had gezien hoe een onbekende man een handtas vanonder een stoel wegnam. De serveerster vertelde dit op haar beurt meteen aan de klant, van wie zij wist dat hij een politieman was. De politieman aarzelde niet en zette de achtervolging in op de verdachte, die intussen al weggelopen was. De handtasdief kon haast onmiddellijk gevat worden. De verdachte verzette zich hevig. De politieman, die lichtgewond raakte, verwittigde meteen zijn collega’s. Die sloegen de handtasdief in de boeien en namen hem mee naar het politiekantoor. De handtas mét inhoud werd aan het nietsvermoedende slachtoffer teruggegeven. In het politiekantoor bleek dat de man nog in het bezit was van een laptop, enkele gsm-toestellen, horloges en juwelen. Speurwerk leidde naar twee andere woninginbraken in Merksem. Een deel van de buit kon intussen aan de eigenaars worden teruggegeven. De 26-jarige dief uit Merksem werd voorgeleid.

Bron Lokale Politie Antwerpen

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.