Dan toch nog geen Duveltjesstoet

De onlangs aangekondigde Duveltjesstoet komt er niet. Door een negatief advies van de politie kan de stoet op zaterdag 26 april niet plaatsvinden. Er wordt al het mogelijke gedaan om de stoet volgend jaar wel te organiseren.

Het negatief advies van de politie heeft veel te maken met het feit dat de dag na de stoet in Antwerpen de Ten Miles plaatsvinden. Daarom kan men op zaterdag geen 40-tal agenten ter beschikking stellen voor het Merksemse evenement. Een logische verklaring aangezien er die zondag zowat elke beschikbare agent wordt ingezet en ook de politie wel eens recht heeft op een vrije dag, zeker in het weekend. Maar natuurlijk een spijtige zaak voor de organisatoren die met veel enthousiasme dit evenement nieuw leven in blazen.

De organisatie heeft ondertussen overleg gepleegd en kwam tot het besluit om de stoet dit jaar te annuleren. Zo kan alle energie in de stoet van volgend jaar gestoken worden. Een jaar extra tijd geeft ook extra kansen. Zo kunnen er nog meer verenigingen meedoen om een echte grote Duveltjesstoet neer te zetten.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.