Werken in Merksem

Heraanleg Rerum Novarumlaan – fase 3

Als de weersomstandigheden het toelaten start aannemer Vermetten in de week van 4 april met fase 3 van de heraanleg Rerum Novarumlaan. Deze fase loopt vanaf het kruispunt met De Biezen tot de Bredabaan. Tijdens de eerste week van de paasvakantie wordt er niet gewerkt. Tijdens deze periode is de straat toegankelijk voor lokaal verkeer.

Fase 1: vanaf Catershoflaan tot Tangehoefstraat

De parkeerstroken van fase 1 moeten nog afgewerkt worden met kasseien. Deze werken worden gepland na afwerking van fase 3.

Fase 2: vanaf het kruispunt Tangehoefstraat tot en met het kruispunt De Biezen

De werken in deze fase lopen tot eind maart. De parkeerstroken worden in deze fase ineens mee afgewerkt. Tot dan is er geen verkeer mogelijk en blijft het parkeerverbod gelden. Van zodra de parkeerstroken zijn afgewerkt is er terug plaatselijk verkeer mogelijk in dit gedeelte van de straat.

Fase 3: tussen De Biezen en de Bredabaan

Als de weersomstandigheden het toelaten start de aannemer met de werken van deze fase in de week van 4 april. Wanneer de opbraakwerken starten is er geen verkeer meer mogelijk in dit deel van de straat. De zijstraten lopen dood op de werfzone. In de zijstraten geldt er een plaatselijk parkeerverbod zodat auto’s kunnen terugkeren. De woningen blijven steeds te voet bereikbaar. Buiten de werfzone is de Rerum Novarumlaan bereikbaar voor plaatselijk verkeer. De werken duren tot de zomer 2016.

Asfaltering

De aannemer legt de toplaag asfalt in de hele straat (fase 1, 2 en 3) na de werken van fase 3.

Beplanting

De aannemer voert de beplanting uit in najaar 2016 wanneer het plantseizoen terug start. In de boomkaders komen bomen en struiken.

Huisvuil

Vanaf het moment dat de rijweg opgebroken wordt kan de huisvuilwagen niet in de straat rijden. Het huisvuil dient aangeboden te worden:

– in de Rerum Novarumlaan buiten de werfzone
– in de aangrenzende straten buiten de werfzone

U dient het huisvuil buiten te zetten tussen dinsdagavond 20 uur en woensdagochtend 7 uur. Voor de nachtophaling Bredabaan zet u het huisvuil buiten op dinsdagavond tussen 18 uur en 21.30 uur.

Bron Wijkoverleg Merksem

1 comment on “Heraanleg Rerum Novarumlaan – fase 3

  1. Martine Routhiaux

    wij als bewoners rond het nieuwe plein vragen ons af of er buiten de bomen nog andere beplanting komt alsook enkele banken omop te zitten als de kinderen aan het spelen zijn of moet ieder zijn stoeltje meebrengen,want het gerucht doet de ronde dat er sommige tegen de banken zijn,dus bij deze graag een woordje uitleg
    vriendelijke groeten Martine Routhiaux

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.