Werken in Merksem

Herinrichting kruispunt Merksemheidelaan – Van Praetlei – Winkelstap

Het kruispunt Merksemheidelaan РVan Praetlei РWinkelstap kreeg in 2011 een tijdelijke opstelling om de situatie veiliger te maken. Het kruispunt was zeer breed met twee rijstroken in de Merksemheidelaan. Net na het kruispunt is er in de Winkelstap maar ̩̩n rijstrook beschikbaar. Dagelijks steken er op het kruispunt veel leerlingen over van de nabij gelegen school. Een tijdelijke constructie verbreedde de middenberm zodat het verkeer al voor het kruispunt moet invoegen.

Dit kruispunt wordt nu definitief aangelegd. In de Merksemheidelaan krijgt het verkeer al voor het kruispunt een rijstrook van 3.50 meter breed. Het kruispunt krijgt een verkeersdrempel met op elke hoek een voetpaduitstulping. Voetgangers hebben hierdoor meer wachtruimte bij het oversteken. Na de heraanleg wordt de as Merksemheidelaan – Winkelstap een voorrangsweg. Er worden tevens enkele nieuwe bomen aangeplant. Dit gebeurt ten vroegste volgend plantseizoen (najaar 2016 – voorjaar 2017).

Als de weersomstandigheden het toelaten start de herinrichting van het kruispunt in de week van 11 april 2016. De werken worden in 2 fasen uitgevoerd. Tijdens beide fasen wordt het verkeer richting Merksem omgeleid via Eethuisstraat, Oudebareellei en Bredabaan. Het verkeer richting Schoten kan blijven rijden. Voetgangers kunnen steeds de werfzone passeren. Fietsers moeten ter hoogte van de werken afstappen.

Tijdens fase 1 werkt de aannemer langs de even zijde van de Merksemheidelaan. De werken starten in de week van 11 april 2016. Het einde is voorzien in de eerste helft van mei 2016.

Tijdens fase 2 werkt de aannemer langs de oneven zijde van de Merksemheidelaan. De werken starten in de eerste helft van mei 2016 en het einde is voorzien in de eerste helft van juni 2016.

Het plan van de heraanleg vindt u hier (externe link).

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.