Buurderij Merksem bestaat 1 jaar

Op woensdag 14 juni viert de Buurderij in Merksem haar eerste verjaardag. Iedereen wordt uitgenodigd om deze verjaardag mee te vieren en de buurderij (opnieuw) te (her)ontdekken. Het feestje loopt samen met het moment waarop de buurderij altijd geopend is, nl. van 17u tot 18u30.

Wat is een buurderij?

Het is een plek waar je wekelijks je etenswaren ophaalt, rechtstreeks bij de producenten van dat voedsel. Je ontmoet er de tuinder van je groenten, varkensboer, kaasproducent, traiteur, fruitboer, enz. Op onze buurderij kan je ook schapenvlees, geitenmelk, allerhande notenpasta’s, en -oliën, meelsoorten, Belgische quinoa,  Portugese specialiteiten, karnemelk, salades, honing, speltlekkernijen en veel meer ontdekken. Hoe werkt dat dan? Via de website bestel je voor maandagnacht je producten, je betaalt ook via de site, en op woensdag kan je je spullen ophalen van 17u tot 18u30. Op dat moment zijn de producenten ook aanwezig en kan je hen vragen stellen, tips van hen krijgen, enz.

Maar de buurderij is meer dan dat. Het is een manier om rechtstreeks bij lokale producenten te bestellen, die ook zelf de prijs bepalen die hij/zij voor zijn/haar goederen vraagt. Er wordt dus een (meer) eerlijke prijs voor hun producten betaalt. Er is ook minder verspilling, want er wordt enkel geproduceerd wat ook werkelijk afgehaald wordt. Voor de klant betekent dit ook dat het product dat geleverd wordt, super vers is. En dat proef je.

Tijdens de verjaardags-buurderij verloot men prijzen onder de aanwezigen, we eten uiteraard taart, een bandje speelt live muziek, je kan proeven van enkele producten die wekelijks aangeboden wordt.

Het Facebook evenement: https://www.facebook.com/events/545670902223680

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.