Werken in Merksem

Heraanleg Terlindenhofstraat – Speelpleinstraat

Indien de weersomstandigheden het toelaten start de aannemer in de week van 11 september 2017 met de werken. Het einde van de werken is voorzien in het najaar van 2018. De heraanleg verloopt in drie fasen om de hinder zo beperkt mogelijk te houden:

  • Fase 1: Terlindenhofstraat tussen de rotonde aan de Rodeloopstraat (inclusief een deel van de rotonde zelf) en tot voor de uitrit van de parking tegenover de school
  • Fase 2: kruispunt Terlindenhofstraat – Speelpleinstraat en parking
  • Fase 3: Speelpleinstraat.

De aannemer start met de werken van fase 1. Aansluitend worden de werken van fase 2 en 3 uitgevoerd.

Omleidingen en bereikbaarheid tijdens fase 1

Tijdens de volledige duurtijd van fase 1 wordt doorgaand verkeer omgeleid via de Nieuwdreef en de Bredabaan.  Fietsers en voetgangers worden omgeleid via de Speelpleinstraat en het park. Voor de veiligheid van fietsers en voetgangers geldt in de Speelpleinstraat een parkeerverbod ter hoogte van de ingang naar het Hof van Roosendael. De parking tegenover de school blijft bereikbaar. De as Nieuwdreef – Terlindenhofstraat –Speelpleinstraat – Kroonplein blijft open voor lokaal verkeer.
In de week van 11 september verwijdert de aannemer de toplaag van het asfalt in de Terlindenhofstraat en op het zuidelijke deel van de rotonde. Vervolgens maakt hij een rioleringsaansluiting op de rotonde, aan de zijde van de sporthal. Deze werken zullen een drietal weken duren.

Tijdens deze werken is het niet mogelijk om de rotonde op te rijden vanaf de Rodeloopstraat. Ook de aansluiting van de rotonde met het dubbelrichtingsgedeelte van de Terlindenhofstraat is in beide richtingen afgesloten voor verkeer. Verkeer komende van het Kroonplein kan via het enkelrichtingsgedeelte van de Terlindenhofstraat de rotonde oprijden om zo richting Moeshofstraat of Rodeloopstraat te rijden. Op de rotonde wordt een aparte doorsteek voorzien voor fietsers en voetgangers, zodat zij veilig de werf kunnen passeren.

Zodra de rioleringswerken aan de rotonde afgerond zijn, wordt deze tijdelijk opengesteld voor verkeer en start de aannemer met de riolerings- en wegeniswerken in de Terlindenhofstraat. Op het einde van fase 1 wordt de aansluiting van de Terlindenhofstraat op de rotonde afgewerkt. Hiervoor wordt de rotonde opnieuw tijdelijk afgesloten voor verkeer. Als laatste wordt de volledige werfzone geasfalteerd. Deze werken zijn weersgevoelig.

Tijdens de werken is er geen verkeer of parkeren mogelijk in de werfzone. De aannemer is niet verantwoordelijk voor eventuele schade aan voertuigen als gevolg van het betreden van de werfzone.
Afhankelijk van de weersomstandigheden is het einde van fase 1 voorzien voor eind 2017 – begin 2018.

Markt

Om steeds een goede bereikbaarheid voor de hulpdiensten te garanderen, wordt het deel van de markt dat wekelijks op dinsdag opgesteld staat in de Terlindenhofstraat gedurende de volledige duurtijd van de werken verplaatst. Deze maatregel gaat in vanaf dinsdag 12 september.

Huisvuil

Wanneer de rijweg opgebroken wordt, kan het huisvuil niet meer opgehaald worden binnen de werfzone. Gelieve het huisvuil buiten de werfzone aan te bieden.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.