Olse Merksem handbal

Kreasa Houthalen – Merksem Handbal 23 – 23

Het beste paard krijgt de haver niet helemaal.

Merksem begon het best aan de wedstrijd met Lennert Doms in de hoofdrol 1 – 3 na 5 minuten. De heroptredende Nuni Bazoer en Carlos Jansen deden ook hun duit in het zakje en 3 – 6 na 12 minuten. Houthalen zag het gevaar en kon via Driesen de bordjes eerst gelijk hangen en daarna zelfs uitlopen tot 11 – 9. Nog 5 minuten en dan rust maar Alexandre Hayon vond nu ook het doel en zo gingen we rusten bij een 11 – 11 stand.

De tweede helft nam Merksem resoluut het voortouw. De broertjes Frank en Laurel Ntibashirakandi laten zien dat ze grote stappen voorwaarts zetten en samen met Lennert Doms hielden ze Houthalen op achterstand. Lars Koenraads speelde een goede wedstrijd, nam zijn verantwoordelijkheid, maar had pech bij de afwerking hij trof meerdere keren het doelhout. Zo kon onze tegenstander ons in het vizier houden. Met nog 2min 50 seconden te spelen bij een 21 – 22 stand kreeg Merksem een 2 minuten straftijd. Houthalen profiteerde en hing de bordjes gelijk. Laurel Ntibashirakandi met een bom en Merksem opnieuw op voorsprong 22 – 23. De volgende aanval van Houthalen ranselde Rens Baeyens netjes uit zijn doel. Time Out voor Merksem nog 1 minuut te spelen, en dan een domme opstellingsfout een nieuwe 2 minuten straftijd en met 4 tegen 6. Houthalen kreeg alzo van Merksem de bal op een schoteltje aangeboden en de lullige gelijkmaker die in de slotseconden Rens Baeyens vloerde was een domper op de feestvreugde. Ei zo na haalden we toch nog de volle buit maar de rechtstreekse vrijworp, na het eindsignaal, van Laurel spatte uiteen op de dwarslat.

Merksem: Lennert Doms 5,Nuni Bazoer 5,Laurel Ntibashirakandi 4,Alexandre Hayon 4,Carlos Jansen 2,Jelle De Parade 1,Sten Dielen 1,Lars Koenraads 1.
Houthalen: Driesen 6,Poelmans 6,Janssens 4,Verhaeke 3,Beckers 1,Kreemer 1,Stulens 1,Van De Vliet 1.

Guido Hens

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.