Werken in Merksem

Fase 2 – heraanleg Terlindenhofstraat – Speelpleinstraat

De heraanleg van de Terlindenhofstraat – Speelpleinstraat is al ver gevorderd. De werken van fase 1 in de Terlindenhofstraat tussen Rodeloopstraat tot voor de uitrit van de parking zijn, wegens de slechte weersomstandigheden van de voorbije weken, nog niet volledig afgerond. Als de weersomstandigheden het toelaten, start de aannemer vanaf 10 januari 2018 zowel met de afwerking van fase 1 als met fase 2 van de heraanleg van de Terlindenhofstraat – Speelpleinstraat. Fase 2 omvat het kruispunt Terlindenhofstraat – Speelpleinstraat inclusief de parking.

Fase 1: Terlindenhofstraat tussen de rotonde aan de Rodeloopstraat (inclusief een deel van de rotonde zelf) tot voor de uitrit van de parking tegenover de school

De werken in deze fase zijn nog niet volledig afgerond. Tijdens de kerstvakantie wordt er niet gewerkt. De nieuwe voetpaden zullen na de kerstvakantie verder worden afgewerkt. Door de lage temperaturen kan er momenteel geen toplaag asfalt worden aangebracht op het fietspad en de rijweg. Het plaatsen van de toplaag wordt uitgevoerd van zodra de weersomstandigheden het toelaten. Dit is vermoedelijk ten vroegste vanaf maart 2018.

Fase 1 wordt vanaf de kerstvakantie opnieuw opengesteld voor plaatselijk verkeer. Ter hoogte van de school blijft een stuk werfzone. Dit is noodzakelijk om de overgang met fase 2 te kunnen maken.

De bestaande omleidingen blijven van kracht tot de start van fase 2, waarna de nieuwe omleidingen zullen worden ingevoerd.
De bomen worden nog dit plantseizoen aangeplant. Dit plantseizoen loopt nog tot maart 2018.

Fase 2: kruispunt Terlindenhofstraat – Speelpleinstraat en parking

Als de weersomstandigheden het toelaten, start de aannemer vanaf 10 januari 2018 met de werken in fase 2. De werken duren tot de zomer.
De werfzone omvat:

  • de volledige parking
  • de Terlindenhofstraat vanaf huisnummer 193-195 tot en met huisnummer 220 (school)
  • de Speelpleinstraat vanaf het kruispunt met Terlindenhofstraat tot voor huisnummer 60 (sporthal Roosendael)

Tijdens de volledige duurtijd van fase 2 wordt doorgaand verkeer omgeleid via de Nieuwdreef en de Bredabaan. De omleiding voor voetgangers wordt regelmatig aangepast en ter hoogte van de werfzone duidelijk aangegeven. Fietsers dienen de aangegeven omleiding te volgen via het Hofke van Roosendael en het Gemeentepark of passeren de werfzone met de fiets aan de hand. De parking tegenover de school wordt ook opnieuw aangelegd en blijft tijdens deze fase afgesloten. De Speelpleinstraat loopt dood op de werf en wordt dubbelrichting voor lokaal verkeer. Ook de Terlindenhofstraat loopt langs beide zijden dood op de werf.

Tijdens de werken is er geen verkeer of parkeren mogelijk in de werfzone. De aannemer is niet verantwoordelijk voor eventuele schade aan voertuigen als gevolg van het betreden van de werfzone.
Afhankelijk van de weersomstandigheden is het einde van fase 2 voorzien in de zomer.

Markt

Ook tijdens fase 2 zullen er geen marktkramen opgesteld worden in de Terlindenhofstraat. Om de verkeersafwikkeling in de Terlindenhofstraat te garanderen en de marktzone bereikbaar te houden voor marktkramers en hulpdiensten geldt er op dinsdagen een parkeer- en inrijverbod in de Terlindenhofstraat, vanaf de Van Aertselaarstraat

De paaltjes op het Sint Franciscusplein worden tijdelijk verwijderd en vervangen door een bareel. Enkel op dinsdagen wordt deze bareel geopend zodat marktkramers vlot kunnen aan- en afrijden. Na de heraanleg worden de paaltjes terug geplaatst.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.