Olse Merksem handbal

Eynatten – Merksem Handbal 28 – 27

Merksem scheen geen last te hebben van de verre busreis want via een outstanding Laurel Ntibashirakandi stond het na 6 minuten 0 – 4. Eynatten liet niet begaan en bracht de stand na 10 minuten in evenwicht via Neuville. Beide ploegen konden geen kloof meer maken en de wedstrijd werd een aangenaam kijkstuk, met beide ploegen om beurten aan de leiding maar met nog 3 minuten te spelen stond er 10- 10 te blinken. Eynatten kon op slag van rust profiteren van de 2 minuten straftijd bij Merksem en bij de rust stonden onze jonge jongens met 14 – 11 in het krijt.

Het jonge Merksem was niet aangeslagen en Laurel Ntibashirakandi nam zijn ploegmaats op sleeptouw. Carlos Jansen deed ook zijn duit in het zakje en op het kwartier kon de wedstrijd opnieuw beginnen 20 – 20. Alweer een echte Hitchcock finale en met nog 6 minuten te spelen bracht een zieke Sten Dielen ons opnieuw aan de leiding 24 – 25. Via 26 – 26 en 27 – 27 gingen we de laatste seconden van de wedstrijd in met Eynatten in balbezit. En … Jawel de wedstrijd duurde 2 seconden te lang. Eindstand 28 – 27.
Onze jongeren, gemiddelde leeftijd 21 jaar, tonen steeds nadrukkelijker dat ze de nieuwe weg die Piotr Konitz voor Merksem uittekende steeds beter kennen. Wat een verschil in prestatie nu tegenover het begin van het seizoen.

Merksem: Laurel Ntibashirakandi 13, Carlos Jansen 5,Jelle De Parade 2,Franck Ntibashirakandi 2,Sten Dielen 1,Alexandre Hayon 1,Jari Van De Moosdijk 1,Lennert Doms 1,Kristof Smets 1.
Eynatten: Neuville 12,Vreven 4,Fissette 4,K├Âtters 3,Mouchette 2,Thevissen 1,Beckers 1,Eubelen 1.

groetjes
guido hens

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.