Jeugdcentrum Bouckenborg bestaat 35 jaar en viert feest

Jeugdcentrum Bouckenborgh is het oudste van de acht jeugdcentra in Antwerpen en bestaat 35 jaar in 2018. Dat wordt gevierd op zaterdag 3 maart met een extra feestelijke en uitgebreide editie van Remise, het maandelijkse feestje in het jeugdcentrum. Er wordt getrakteerd met een vat en frietjes.

Jeugdcentrum Bouckenborgh biedt jongeren uit Merksem en omliggende gemeenten en districten een plaats om zich te ontspannen, zichzelf te zijn, te experimenteren, verantwoordelijkheden op te nemen en te leren van elkaar. De doelgroep ligt tussen 3 en 30 jaar, maar de focusgroep heeft een leeftijd van 16 – 26 jaar.

Het jeugdcentrum creëert ruimte voor jongeren om zelf initiatieven te nemen. Het biedt hen ondersteuning aan, voorziet in vorming en werkt zo mee aan het ontwikkelen van hun talenten. Bovendien werkt het centrum mee aan een jeugdvriendelijk beleid binnen het district Merksem en de stad Antwerpen; onder meer door het uitbouwen van een netwerk van partnerorganisaties om zo veel mogelijk kansen en toonmomenten te scheppen voor jongeren.

Extra feestelijke editie van Remise voor 35-jarig bestaan
Met Remise organiseren de vrijwilligers van JC Bouckenborgh elke eerste zaterdag van de maand een feestje voor de jeugd. Met een mix aan dansbare muziek door startende en ervaren dj’s , gratis inkom en drankjes aan heel democratische prijzen, is het elke keer een succes. Elke maand wordt rond een specifiek thema gewerkt, wat iedere Remise uniek maakt.

Om het 35-jarige bestaan van JC Bouckenborgh te vieren, gaat de Remise voor één keer door in beide zalen van het jeugdhuis en duurt het feestje tot 5 uur ‘s ochtends. Er wordt getrakteerd met een gratis vat en frietjes.

Praktisch

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.